Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Stres ve Karın Yağlanması

Stres, düzensiz uyku, mutsuzluk, güneş eksikliği, molaların kullanılmaması ve yanlış beslenme karın bölgesinde yağlanmaya neden olabilir. Stresi azaltmak, düzenli uyku almak, mutlu olmak, güneşe çıkmak, molaları değerlendirmek ve sağlıklı beslenmek bu sorunu çözebilir.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 17:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Stres ve Karın Yağlanması

Stres Karın bölgesindeki yağlanmanın en temel sebeplerinden biri strestir.

Stres hormonları serbest kaldığında, enerji düşüşüne neden olur. Bu durumda vücut, enerji ihtiyacını karşılamak için karın bölgesindeki yağları kullanır. Araştırmalar, stres hormonlarının odak noktasının karın yağları olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, stresi azaltacak egzersizler yapmak önemlidir. Egzersiz, hem stresi azaltır hem de karın bölgesindeki yağlanmayı azaltır. Bunun yanı sıra, sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek, terapist veya yaşam koçuyla çalışmak, sevdiğiniz işi yapmak, meditasyon ve düzenli uyku da stres yönetiminde etkilidir. Nefes terapileri de hızlı stres yönetimi için kullanılabilir.

Düzensiz uyku

Düzensiz uyku, özellikle bel bölgesinde yağlanmaya neden olabilir. Vücudun karanlıkla beraber salgıladığı hormonlara ihtiyacı vardır. Bu hormonlar yeterince salgılanmadığında yağlanma başlar. Düzenli uyku, vücudun kortizol seviyelerini düzenler ve uyku sırasında bile kalori yakılmasını sağlar. Ancak vücudun ihtiyaçlarını karşılamak önemlidir. Vücudun normal ritmi akşam 20.00'den itibaren uyku moduna geçmek üzerine tasarlanmıştır. Bu ritmi değiştirmek vücudu olumsuz etkiler.

Mutsuzluk

Stres, mutsuzluğun bir uzantısı olabilir. Ancak mutsuzluk tek başına bir hastalıktır. Duygusal dalgalanmalar, vücutta acil durum tepkisini tetikler ve vücut kendini olası kötü şartlara karşı hazırlar. Bu nedenle, vücut depolama yapma eğilimindedir. Ayrıca mutsuz olduğunuzda, vücutta değişiklikler olur ve şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklere yönelme eğilimi artar. Duygusal dengenizi korumak önemlidir.

Güneş

Her gün hava güzel olsa da, kendinizi dışarıya çıkarın. Gün ışığından faydalanmak için tasarlanmış bir vücudumuz vardır. Temiz hava almak ve kısa bir yürüyüş yapmak iyi gelir. Gün ışığı olmayan ortamlar sizi mutsuz ve halsiz hissettirir ve yemeği teşvik eder.

Molalar

İş hayatının temposunda egzersiz yapmaya vakit bulamıyorsanız, sık sık molalar verin ve bunu değerlendirin. Telefon görüşmelerinizi ayakta yapın ve mümkün olduğunca yürüyün. Sandalyede otururken yapılan egzersizleri düzenli olarak yapın.

Beslenme

Beslenme düzeninizi iyi ayarlayın ve sağlıklı besinler tercih edin. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak önemlidir. Asitli ve şekerli içecekleri çıkarın ve doğal besinlere yönelin. Beslenmenize gökkuşağının tüm renklerini ekleyin.