Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Steam, Türkiye'de TL Fiyatlandırmayı Kaldırıyor

Yapılan resmi açıklamaya göre Steam, 20 Kasım 2023’ten itibaren mağazadan yerel fiyatlandırmayı kaldıracak. Türkiye’deki Steam mağazası yeni bölgesel fiyatlarla birlikte USD kullanmaya başlayacak. Peki neden? Türkiye’de son yıllarda yaşanan döviz kuru dalgalanmaları, oyun geliştiricilerinin oyunları için uygun fiyatları seçmelerini ve güncel tutmalarını zorlaştırdı. Buna ek olarak Steam, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle ödeme yöntemlerini Türkiye pazarında çalışır durumda tutmakta zorlandığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 08:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Steam, Türkiye'de TL Fiyatlandırmayı Kaldırıyor

Yapılan resmi açıklamaya göre Steam, 20 Kasım 2023’ten itibaren mağazadan yerel fiyatlandırmayı kaldıracak.

Türkiye’deki Steam mağazası yeni bölgesel fiyatlarla birlikte USD kullanmaya başlayacak.

Peki neden? Türkiye’de son yıllarda yaşanan döviz kuru dalgalanmaları, oyun geliştiricilerinin oyunları için uygun fiyatları seçmelerini ve güncel tutmalarını zorlaştırdı.

Buna ek olarak Steam, sürekli döviz dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar nedeniyle ödeme yöntemlerini Türkiye pazarında çalışır durumda tutmakta zorlandığını ifade etti.

Türkiye’deki Steam müşterileri için oyunları ABD doları cinsinden fiyatlandırmak, Steam yönetimine göre oyuncular ve iş ortakları için daha fazla istikrar ve tutarlılık sağlanmasına yardımcı olacak. 20 Kasım 2023 tarihinde Steam cüzdanınızdaki tüm bakiye günün döviz kuru üzerinden ABD dolarına çevrilecek.

Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki 25 ülke/bölge ilk kez bölgeselleştirilmiş USD fiyatlandırması alacak. Steam’de Türk Lirası cinsinden aktif aboneliği olan müşterilerin, aktif abonelik döneminden sonra abonelikleri otomatik olarak sona erecek. Steam’de yer alan aboneliklere tekrar abonelik başlatmak için USD üzerinden ödeme yapmanız istenecek.

Bir kabus veya şakanın içinde değiliz.

Dünyanın en büyük oyun satış platformlarından olan, PC oyunculuğunun kalesi olarak adlandırılan Steam artık TL cinsinden fiyatlandırma yapmayacak, oyunlar ülkemizde dolar cinsinden satılacak.

Türk oyuncularda şok etkisi yaratan haber Steam ana sayfasına eklenen 'Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek' ibaresi ile duyuruldu.

Yukarıda bahsi geçen ifadede de belirtildiği üzere ülkemizdeki oyun fiyatlandırmaları ve Steam cüzdanlarında bulunan bakiyeler 20 Kasım itibariyle TL'den dolara çevrilecek. Kısacası artık TL ile Steam'den alışveriş yapılamayacak, bunun yerine dolar kullanılacak.

'Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hâle getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır hâlde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor.'