Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Starfield Oyunu Ölen Hayranı İçin Not Ekledi

Starfield oyunu, ölen bir hayranı olan Alex Hay için oyunun içine küçük bir not ekledi. Alex Hay, akciğer kanseri hastasıydı ve oyunu dört gözle bekliyordu, ancak maalesef oyunu göremeden hayatını kaybetti. Bethesda Game Studios, daha önce de hayatını kaybeden bir hayranı için benzer bir jest yapmıştı.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 12:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Starfield Oyunu Ölen Hayranı İçin Not Ekledi

Starfield, ölen hayranı için oyunun içine küçük bir not ekledi

Morrowind, Oblivion, Skyrim ve Fallouts gibi oyunların tutkunu olan Alex Hay isimli bir oyuncu, bu yılın başında vefat eden bir Starfield hayranıydı. Webteknoda yer alan haberde Bethesda Game Studio, mart ayı başında Starfieldı yayımlamayı planlarken bunu eylül ayına ertelediğini duyurdu. Bunu duyan Alex Hay, oyunun subredditine yazarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ve muhtemelen ömrünün bu oyunu görmeye yetmeyeceğini söyledi. Çünkü Alex, akciğer kanseri hastasıydı ve kafa dağıtmak için kendini oyunlara veren biriydi. Alex Hay, kanser tedavisini oyunu dört gözle beklediği için yarıda bırakmıştı...

Oynayamayacağım :(

Bu projeyi yıllardır takip ettiğim için tarihin açıklanması beni biraz üzdü ve artık oynayamayacağım gibi görünüyor. Eylül ayında akciğer kanseri tedavisini bıraktığım (35 yaşındayım, hiç sigara içmedim) ve dikkatimi dağıtmak amacıyla bunu dört gözle beklediğim için Kasım ayındaki gecikmeden dolayı hayal kırıklığına uğradım. Şu anda palyatif bakım altındayım, ailem bana bakıyor ve Xboxumu oynamak benim için harika bir kaçış şekli. Ancak 6 ay daha dayanmak mümkün değil. Bu yüzden... Benim adıma tadını çıkarın!

Acı haber geldi ve Alex Hay, akciğer kanseri yüzünden hayatını kaybetti. Ailesi bu haberi Hayin kendi X (diğer adıyla Twitter) hesabından paylaştı.

Just to let you know that our son, Alex Hay, passed away in March after a brave battle with cancer. He was an amazing & talented guy who will be forever in the thoughts of his many friends, work colleagues & family. Sorry to be the bearer of bad news. Jack Hay

Oğlumuz Alex Hayin kanserle cesur bir mücadelenin ardından mart ayında vefat ettiğini bilmenizi isterim. O, birçok arkadaşının, iş arkadaşlarının ve ailesinin düşüncelerinde sonsuza kadar kalacak muhteşem ve yetenekli bir adamdı. Kötü haberin taşıyıcısı olduğum için üzgünüm. Jack Hay

Starfield geliştiricileri, bu haberi öğrenmiş olmalı ki, hayranı için oyuna küçük bir not ekledi. Tüm dostlarıma ve kaşif arkadaşlarıma. Starfieldta hep yanınızdayım. Her zaman sevgiyle, Alex Hay.

Oyun stüdyosunun daha önce de benzer jestleri oldu. Bethesda Game Studios, daha önce hayatını kaybeden bir hayranı için benzer bir harekette bulunmuştu. Fallout 4te oyunun son genişleme paketi Nuka Worlde bir NPC karakter ekleyerek saygı duruşunda bulundu.