Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Spotify, Hindistan'da Ücretsiz Kullanıcılara Kısıtlamalar Getiriyor

Spotify, dünyada aktif kullanıcı sayısı en yüksek ilk 5 ülke arasında bulunan Hindistan'da ücretsiz kullanıcılara bazı kısıtlamalar getiriyor. Şirketin bu sınırlamaları Premium kullanıcıların az olması gerekçesiyle uygulayacağı kaydedildi. Spotify, Hindistan'da ücretsiz kullanıcılarına yönelik özellikleri kısıtlamaya başlıyor.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 20:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Spotify, Hindistan'da Ücretsiz Kullanıcılara Kısıtlamalar Getiriyor

Spotify, dünyada aktif kullanıcı sayısı en yüksek ilk 5 ülke arasında bulunan Hindistan'da ücretsiz kullanıcılara bazı kısıtlamalar getiriyor.

İsveçli şirketin Hindistan'da kullanıcılara ücretsiz erişim hakkı tanıyordu, ancak pazarın büyümesi nedeniyle bu duruma bazı sınırlamalar getireceği aktarıldı. Bu sınırlamalar, kullanıcıların şarkıları manuel olarak çalmasını, geri sarmasını, temizlemesini ve tekrarlamasını engelleyecek.

AKTİF KULLANICI SAYISI DÜNYADA İLK 5 SIRADASpotify, Hindistan'ın aylık aktif kullanıcı sayısı açısından dünyada ilk beş ülkeden biri olduğunu belirtiyor, ancak çoğu kullanıcının reklam destekli modeli tercih ettiği göz önüne alındığında, abone kullanıcıların oranı düşük kalıyor.

Spotify’ı ücretsiz kullananlar yakında şarkı tekrarlama, geri sarma, istenilen şarkıyı açma, çalma listesi sıralamalarını özelleştirme gibi işlevlere erişemeyecek. Musically’nin bildirdiğine göre, bu değişiklikler kullanıcılara uygulama içi bildirimle iletilecek. Spotify, ücretsiz dinleyicileri için varsayılan çalma yöntemi olarak akıllı karışık çalmayı sunuyor. Smart shuffle, kullanıcının dinleme alışkanlıklarına göre çalma listesi dışındaki şarkıları sunuyor. Bu seçeneğe artık yalnızca Premium aboneler erişebilecek.

Hindistan'da uygulanmaya başlandı Spotify, ücretsiz müzik dinleme seçeneği sunmasıyla öne çıkan müzik akış hizmeti ancak ücretsiz özellikleri giderek kısarak Premium’a zorluyor.

Geri sarma, bir önceki şarkıya dönme gibi temel özelliklerin kaldırılması ilk aşamada Hindistan’da olacak; çok geçmeden Türkiye’ye de uygulanması kuvvetle muhtemel.

Premium aboneler için yeni paket Spotify, Premium kullanıcılar için de yeni bir paket sunmaya hazırlanıyor.

Superpremium, akıllı çalma listeleri ve kullanıcıların beğendiği müziği bulmasına yardımcı olacak Soundcheck dahil bir dizi yeni özellik sunacak.