Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sosyal Medyada Yanıltıcı Paylaşım Yapan Şahıs Gözaltına Alındı

Ankara'da, yanıltıcı içerik paylaşan 18 yaşındaki bir şahıs gözaltına alındı. İçişleri Bakanı açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 13:52
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 13:52

Sosyal Medyada Yanıltıcı Paylaşım Yapan Şahıs Gözaltına Alındı

Sosyal Medyada Provokatif Paylaşımlar Sonrası Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden halkı yanıltıcı paylaşımlar yapan bir şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Tehdit ve Şantaj Konusu Görüntüler İncelendi

Bakan Yerlikaya, E.N.B. adlı bir çocuğun maruz kaldığı sözde tehdit ve şantaja dair görsellerin, 18 yaşındaki T.D. tarafından sosyal medyada yayıldığını bildirdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, bu şahsı gözaltına aldığını aktaran Yerlikaya, Siber Daire Başkanlığı'nın söz konusu videoları incelediğini belirtti.

Gözaltına Alınan ve Koruma Altına Alınan Çocuk

Bakan, E.N.B.’nin tehdit edilmiş olabileceğine dair paylaşılan görüntülerin kurgu olduğunu ve İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından evinde koruma altına alındığını ifade etti. İfadesi psikolog eşliğinde alınacak.

Halkı Yanıltan Paylaşımlara Karşı Uyarı

Halkı yanıltıcı ve provoke edici paylaşımların altında yatan niyetlere dikkat çeken Yerlikaya, bu tür içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Yerlikaya son olarak, "Siber devriyelerimiz, toplumu provoke eden ve düşmanlık tohumları ekenlerin izindedir. Bu tür eylemleri gerçekleştirenleri tek tek yakalayacağız." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan T.D. isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.