Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sosyal Medya Fenomeni Crystal Villegas'ın Göğüs Estetiği Sonrası Menenjite Yakalanması

Sosyal medya fenomeni Crystal Villegas, Meksika'da yaptırdığı göğüs estetiği sonrası mantar menenjiti nedeniyle hayatını kaybetti. Villegas'ın düşük maliyetli ameliyatı nedeniyle tercih ettiği Riverside Kliniği'nde menenjit teşhisi konuldu. Bu olay, ucuz kozmetik prosedürlerin yetersiz güvenlik protokolleri nedeniyle ABD vatandaşlarının sağlığını tehlikeye attığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 16:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sosyal Medya Fenomeni Crystal Villegas'ın Göğüs Estetiği Sonrası Menenjite Yakalanması

Sosyal Medya Fenomeni Crystal Villegas'ın Göğüs Estetiği Sonrası Menenjite Yakalanması

Sosyal medyada her anını paylaşan ünlü fenomen Crystal Villegas, göğüs dikleştirme ameliyatı olmak istedi. Hatta hastaneden de fotoğraflar paylaşmıştı. Crystal Villegas'ın göğüs estetiği yaptırırken düşük maliyeti nedeniyle Meksika'yı tercih ettiği, bu nedenle Matamoros'taki Riverside Kliniği'ne gittiği ortaya çıktı. Göğüs ameliyatı ardından şiddetli baş ağrıları yaşayan genç kadın, sonrasında yüksek ateşe yakalandı. Ailesi fenomeni apar topar acil servise götürdü ve yapılan tetkiklerde menenjit olduğu ortaya çıktı. Genç kadının kocası, eşinin başka arkadaşlarının da göğüs ameliyatı nedeniyle öldüğünü söyledi. Her yıl, bir milyondan fazla ABD vatandaşı, güvenlik protokollerinin yetersiz olduğu özel kliniklerde ucuz kozmetik prosedürleri nedeniyle sağlığından oluyor. Maliyeti düşük olduğu için genellikle Meksika'yı tercih eden vatandaşlara, geçtiğimiz ocak ayında 'mantar menenjiti salgını' uyarısı yapılmıştı.

Crystal Villegas'ın Hayatını Kaybetmesi

31 yaşındaki Crystal Villegas, Meksika'da yaptırdığı göğüs estetiği sonrası hayata gözlerini yumdu. Talihsiz fenomen, beynini ve omurilik çevresini kaplayan mantar menenjitine yakalandığı için 4 ay hastanede yattı. Crystal Villegas'ın göğüs estetiği yaptırırken düşük maliyeti nedeniyle Meksika'yı tercih ettiği, bu nedenle Matamoros'taki Riverside Kliniği'ne gittiği ortaya çıktı.

Ameliyat Sonrası Pişmanlık

'Ameliyat yaptırdığı için çok pişman oldu' Son dönemlerde medikal turizmde yaşanan can kayıpları, ABD halkı arasında korkuya neden oldu. Brownsville'de yaşayan fenomen, göğüs dikleştirme ameliyatının ardından rahatsızlandı ve Valley Baptist Tıp Merkezi'nde tedavi görmeye başladı. 30 Temmuz günü saat 18:30 sularında ise hayata veda etti. Talihsiz fenomenin eşi Juan Tapia, 'Zor bir dört aydı, çok mücadele etti ve asla pes etmedi' dedi. Tapia, karısının göğüs implantı ameliyatı geçirdiği için sonradan çok pişman olduğunu ve 3 çocuğunun büyüdüğünü görmeden ölmekten çok korktuğunu anlattı.

Menenjit Teşhisi

Göğüs ameliyatı ardından şiddetli baş ağrıları yaşayan genç kadın, sonrasında yüksek ateşe yakalandı. Ailesi fenomeni apar topar acil servise götürdü ve yapılan tetkiklerde menenjit olduğu ortaya çıktı. Genç kadının kocası, eşinin başka arkadaşlarının da göğüs ameliyatı nedeniyle öldüğünü söyledi.

Meksika'da Ucuz Kozmetik Prosedürler

Her yıl, bir milyondan fazla ABD vatandaşı, güvenlik protokollerinin yetersiz olduğu özel kliniklerde ucuz kozmetik prosedürleri nedeniyle sağlığından oluyor. Maliyeti düşük olduğu için genellikle Meksika'yı tercih eden vatandaşlara, geçtiğimiz ocak ayında 'mantar menenjiti salgını' uyarısı yapılmıştı.