Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SON DAKİKA: Meclisten geçti Erdoğan imzaladı! Çocuklu Ailelere 5.000 TL Sosyal Yardım Ödemesi Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuklu ailelere yönelik yeni bir destek programı başlatılacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan bu destek paketi kapsamında çocuklu ailelere PTT aracılığıyla 5000 TL ödeme yapılacak. Başvuru için e-devlet platformu kullanılacak.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 12:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

SON DAKİKA: Meclisten geçti Erdoğan imzaladı! Çocuklu Ailelere 5.000 TL Sosyal Yardım Ödemesi Yapılacak!

Meclisten geçti Erdoğan imzaladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çocuklu ailelere büyük destek ödemesi duyuruldu. Erdoğan çocuklu ailelere yönelik yeni bir destek programı başlatılacağını açıkladı. İşte, bu kapsamda başvuru yapacakların sağlaması gereken koşullar ve tüm detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla bu yardım paketlerinin ailelere ulaştırılması bekleniyor.

PTT aracılığıyla çocuklu ailelere yatırılacak 5000 TL ödeme 4 çocuğa kadar yatırılıyor. İşte çocuk sahibi ailelere yatırılacak ödeme ve sosyal yardımın koşulları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni sosyal yardım destek paketi oluşturdu.

Çocuklu ailelere yardım etmeyi amaçlayan bu ödemeler 5000 TL olarak duyuruldu. Yardım çocuklu ailelere verilecek ve 5.000'ye kadar olan bu sosyal yardım ödemeleri PTT vasıtasıyla çocukları ve ailelerine ulaştırılacak.

Uzun bir zamandan beri yardım programı olan sosyal ekonomik destek ödemesi ilkokul, ortaokul, lise dönemindeki çocuklara ödeniyordu.

Aileler her çocuk için başvuru yaparak SED’ten faydalanabilecekler. Bu yardım ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin çocuklarının okul masraflarını karşılayabilmeleri için oluşturuluyor. Ayrıca çocuk sahibi olanlara da bakanlıktan farklı sosyal yardım programları oluşturuluyor. Doğum yapan kadınlara verilen yardımların yanı sıra çocuklar için de kırtasiye ve okul masrafları için destek oluşturuluyor. Ailelere sunulan bu yardımlar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

E-Devlet Platformu Üzerinden Başvuru Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen talimat ile başlatılan sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak için e-devlet sistemine kullanmanız gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra başvurunuzu oluşturmak için sosyal yardımlar bölümüne girmelisiniz. 10 gün içerisinde başvurunuz sonuçlanacaktır.