Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Snapchat Hakkında Özel Soruşturma Başlatıldı

İngiltere'de başlatılan soruşturma ile birlikte, Snapchat kullanıcılarının yaş kriterini sağlamaması durumunda hesaplarının kapatılması hedefleniyor. Soruşturma, genç kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına yapılmaktadır. Benzer şekilde TikTok'a uygulanan cezaların ardından Snapchat'in de para cezası ile karşı karşıya kalabileceği belirtilmektedir. Sosyal medya şirketlerinin denetimi konusu ise tartışmalıdır.

Yayın Tarihi: 10.08.2023 16:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Snapchat Hakkında Özel Soruşturma Başlatıldı

Snapchat Kullanıcılarına Kapatma Tehdidi

İngiltere'de başlatılan soruşturma ile birlikte, sosyal medya kullanımı için gereken yaş kriterini sağlamayan kullanıcıların hesaplarının kapatılması hedefleniyor. Konuyla ilgili olarak TikTok'un aldığı cezaların ardından gözler, Snapchat'in üzerine çevrildi.

Genç Kullanıcıların Güvenliği Hedefleniyor

Başlatılan soruşturma kapsamında, platform kullanıcıları mercek altına alındı. Snapchat'in yıllık gelirinin yüzde dördü kadar cezai işlemin uygulanabileceği süreç içerisinde genç kullanıcıların sosyal medyayı bilinçsiz kullanarak güvenliklerini tehdit edebilecekleri unsurların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Sosyal Medya Şirketlerinin Denetimi

Benzer şikayetler, daha önce birçok sosyal medya platformu için gündeme taşınmıştı. Son olarak TikTok, büyük bir soruşturmayla karşı karşıya kalmış ve yüklü bir para cezasına çarptırılmıştı. Şu an aynı kaderi paylaşmakta olan Snapchat'i nelerin beklediği ise henüz netleşmemekle beraber para cezası uygulanabileceği, güçlü ihtimaller arasında.

Sosyal Medya Şirketlerinin Denetimi Artıyor mu?

Sizce sosyal medya şirketleri, güvenli bir ortam sağlamak adına uygulanan yaptırımların ardından denetimi arttırıyor mu? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.