Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sivilce ve Lekelere Son! Koreli Kadınların Güzellik Sırrı...

Koreli kadınların güzellik sırrı olan pirinç suyu ve arpa çayı cilde birçok fayda sağlıyor. Pirinç suyu sivilce ve lekelere karşı etkili bir çözüm sunarken, arpa çayı cildi nemlendiriyor ve antioksidan özelliklere sahip. Bu doğal güzellik sırlarını uygulayarak sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 02.10.2023 02:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sivilce ve Lekelere Son! Koreli Kadınların Güzellik Sırrı...

Sivilce ve lekelere son! Koreli kadınların güzellik sırrı... Tek seferde bile cildi parlatıyor!

Koreli kadınların güzellik sırrı olan pirinç suyu cilde çok iyi geliyor. Cilt sorunlarını ortadan kaldıran ve cilde parlak bir görünüm kazandıran pirinç suyu nasıl uygulanır? Koreli ve Çinli kadınların doğal bir şekilde güzel görünmesini sağlayan ürünler merak konusu oldu. Özellikle Asya kıtasındaki geleneksel güzellik uygulamalarının başında pirinç suyu geliyor. Pirinç suyu, içindeki doğal bileşenler sayesinde hem saça hem de cilde çok iyi geliyor.

Yapılan araştırmalara göre pirincin içinde yer alan inositol adlı karbonhidrat hem saçlara hem de cilde faydalarıyla öne çıkıyor. Hindistan’ın en köklü yaşam bilimi Ayurveda’nın uzmanları da pirinç suyunun çok önemli olduğunu hatırlatıyor. Doğal mucize pirinç suyunun özellikle güzellik uygulamalarında ve saç bakımında kullanılması öneriliyor.

PIRINÇ SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Sivilce ve akne gibi problemleri kısa sürede ortadan kaldıran pirinç suyu cilt bakım rutinlerinde önemli bir yere sahiptir. Pirinç suyu düzenli olarak yüze sürüldüğünde sivilceleri yok eder ve cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Bu karışım, kuru cilt problemi yaşayan kişiler için de doğal nemlendirici özelliğine sahiptir.

Ayurveda uzmanları, yaşlanmaya bağlı olarak ciltte meydana gelen lekeleri gidermede pirinç suyunu öneriyor. Pirinç suyu karışımını hazırlamak için yapılması gerekenler oldukça basittir. Öncelikle pirinci sudan geçirip temizleyin. Ardından 3 su bardağı suya pirinç ekleyip 3 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Soğumaya bıraktığınız pirinç suyunu ideal sıcaklığa geldiğinde yüzünüze sürebilirsiniz.

CİLDİ GÜZELLEŞTİREN PİRİNÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Cildi cam gibi parlatan bir maske arayanlar pirinç maskesini uygulayabilir. Bunun için 2 çorba kaşığı doğal pirinç, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılmalıdır. İki çorba kaşığı pirinci iki su bardağı suyla kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

Lapa haline gelen karışımı süzün ve soğumaya bırakın. Ardından içine bir tatlı kaşığı süt ve bir yemek kaşığı bal ekleyip karıştırın. Bu karışımı bir fırçayla cilde uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

Koreli Kadınların Arpa Çayı ile Güzellik Sırrı

Boyé Lafayette De Mente'nin Çağdaş Kore Kültürünü Anlamak adlı kitabına göre, arpa çayı Kore'de en yaygın servis edilen çay olarak biliniyor. Lafayette'e göre, çay içmenin Çin'den gelen Budist rahipler tarafından ülkeye tanıtılmasının ardından, Koreliler o zamandan beri çay uzmanı oldular ve çayları içecek olmanın ötesinde Koreli kadınların cildinin güzelliğini perçinleyen sağlıklı bir içecek olarak da görülüyor.

Korelilerin Sır Gibi Sakladığı Arpa Çayı

Arpa çayı içmenin cilde sağladığı çeşitli faydalar vardır. Arpa çayı, vücuttaki zararlı serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Ayrıca, cildi nemli tutmaya yardımcı olabilir, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir, belirli cilt koşullarının sağlıklı yönetilmesine yardımcı olabilir ve sindirimi destekleyebilir. Ancak, bireysel tepkiler değişebilir ve kişiselleştirilmiş tavsiye için bir dermatoloğa danışmak önemlidir.