
Sivas'ta Öğrencilerden Gazze İçin Anlamlı Yürüyüş
Sivas'ta, Gazi Osman Paşa İlkokulu öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi.
ÇEDES Projesi Kapsamında Yürüyüş
Yürüyüş, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" (ÇEDES) çerçevesinde, okul bahçesinden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Öğrenciler, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıyarak, yürüyüş boyunca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadılar.
Okul Müdürü'nin Açıklamaları
Burada konuşan Okul Müdürü Ömer Doğan, öğrencilere eğitim süreçlerinde önemli bilgiler verdiklerini belirterek, "Bu nesle İsrail'in çocuk katili olduğunu ve Batı'nın iki yüzlülüğünü öğreteceğiz" dedi. Özellikle 23 Nisan tarihli Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi çocukların sesi olmaya çalıştıklarını vurguladı.
Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Dünyaya haykırıyoruz: Katili durdurun! Gazze'de aç kalan çocuklar kurşun yiyor. Yiyecek ve içecekleri olmayan çocukların başlarına binlerce ton bomba atılıyor."
Sivas'ta ilkokul öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Gazi Osman Paşa İlkokulu öğrencileri, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" (ÇEDES) kapsamında okul bahçesinden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile yürüdü.