Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şişkinlikle Mücadelede Etkili İçecekler

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve düzenli fiziksel aktivite, sindirim problemlerinizin üstesinden gelmenize yardımcı olacak 2 şahane etken. Bu önemli 2 faktörün yanı sıra şişkinlikten kurtulmanıza yardımcı olacak bazı doğal içecekler mevcut. Bu içeceklerden de destek alarak süreci daha da hızlı hale getirip, gününüzü daha konforlu geçirebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 00:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Şişkinlikle Mücadelede Etkili İçecekler

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve düzenli fiziksel aktivite, sindirim problemlerinizin üstesinden gelmenize yardımcı olacak 2 şahane etken.

Bu önemli 2 faktörün yanı sıra şişkinlikten kurtulmanıza yardımcı olacak bazı doğal içecekler mevcut. Bu içeceklerden de destek alarak süreci daha da hızlı hale getirip, gününüzü daha konforlu geçirebilirsiniz.

Ancak unutmamakta fayda var; eğer bahsedeceğimiz bu besinlere karşı alerjiniz varsa, mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız, hamileyseniz ya da kronik bir rahatsızlığınız varsa tüketmeden önce mutlaka doktorunuzdan onay almanızı tavsiye ederiz. Şişkinlik sorununuz devam ederse, şiddetlenirse bir sağlık profesyoneline başvurmalısınız.

Zencefil çayı:

Sabah uyandığınızda içeceğiniz bir bardak limonlu zencefil çayı, mide rahatsızlıklarını azaltarak sindirimi kolaylaştırabilir. Bu içecek aynı zamanda iltihaplanmayı azaltır, iştah bastırır ve mideyi yatıştırır.

Nane çayı:

Taze nane yaprakları ile hazırlanmış olan bu çay, mideyi yatıştırır ve sindirim sistemine ilaç gibi etki ederek bağırsaklara iyi gelir. Gaz problemlerini hafifletici etkisi vardır.

Yeşil çay:

Antioksidanlarla dolu olan bu çay, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler, sindirimi iyileştirir. Hücreleri hasarlardan koruyan bu doğal şifacı, sabahları tüketildiğinde enerji desteği sağlar.

Kahve:

Az ve doğru oranda demlenmiş kahve, sabahları tüketildiğinde sindirim sistemini uyarabilir. Bağırsakları harekete geçirerek kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Ancak yan etkisini de unutmamak lazım; Kahveyi fazla tüketmek mide tahrişine neden olabilir. Bu sebeple oran konusunda dikkat edilmesi gerekir.

Elma suyu:

Taze sıkılmış elma suyu, mideyi yumuşatır ve sindirim sistemini iyileştirici bir etki gösterebilir. Mide yatıştırıcı etkisi vardır.

Ananas çayı:

Ananas, bromelain adı bir enzim içerir ve bu sebeple sindirimi iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Sabahları içtiğiniz ananas çayı, hem midenizi yumuşatır hem de yağ yakımını destekler.

Limonlu su:

Limonlu su, güne başlarken içebileceğimiz en temiz içeceklerin başından gelir. İyi bir C vitamini kaynağıdır. İştahı azaltmaya yardımcı olan limonlu su, vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve sindirim sistemini düzenler. Şişkinliği ve iltihaplanmayı azaltan bu karışım güne enerjik bir şekilde başlamanızı da destekler.

Düzenli bir şekilde egzersiz yaparak, uyku kalitenizi yükselterek ve stres yönetimini sağlayarak sindirim problemlerinizden tamamen kurtulabilirsiniz. Bu içeceklerin yanı sıra beslenmenize bol miktarda lifli sebze ve meyve eklemeyi ihmal etmeyin. Su tüketimine dikkat edin, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durun.