Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sinop'ta Sağanak Yağış Sonrası İncelemeler Devam Ediyor

Sinop Valisi Özarslan, Erfelek ilçesinde etkili olan sağanak sonrası hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 11:18
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 11:54

Sinop'ta Sağanak Yağış Sonrası İncelemeler Devam Ediyor

Sinop'ta Sel Felaketi ve İncelemeler

Sinop'un Erfelek ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası, Vali Mustafa Özarslan önemli incelemelerde bulundu. Özarslan, Belediye Başkanı Metin Gürbüz ile birlikte ilçe merkezindeki su baskınlarından etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

Hasar Tespit Çalışmaları

Dün akşam saatlerinde başlayan yağışların ardından, Vali Özarslan ve Gürbüz, vatandaşların sorunlarını dinlerken, selin zarara uğrattığı ev ve iş yerlerini de inceledi. AFAD, polis ve belediye ekipleri, su baskınlarından etkilenen alanlarda tahliye çalışmaları yürütmeye devam ediyor.

Koordinasyon ve Uyarı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Özarslan başkanlığında bir Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Özarslan, meydana gelen olumsuzluklara karşı, kamu kurumları ve belediyelerle birlikte müdahale için hazır olduklarını bildirdi.

Yağışların Etkisi

Yağışların Erfelek'te toplamda 100 kilogramdan fazla olduğu belirtildi. Vali Özarslan, 24 adet ihbar ve su baskınları nedeniyle yürütülen çalışmalara dikkat çekerek, "Ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Mahsur kalan 3 vatandaşımız kurtarıldı, can kaybı yaşanmadı," dedi. Son olarak, yağışlardan etkilenen Erfelekli vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, sağanağın etkili olduğu Erfelek ilçesinde incelemelerde bulundu....

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, sağanağın etkili olduğu Erfelek ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Özarslan başkanlığında Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.