Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sinema Senfoni Orkestrası, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmine Destek Verdi

Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filmini vizyona girdiği gün birlikte izledi.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 23:17
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 23:17

Sinema Senfoni Orkestrası, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmine Destek Verdi

Sinema Senfoni Orkestrası, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmini İzledi

'Bir Cumhuriyet Şarkısı' adlı film, vizyona girdiği ilk gün, yapımda yer alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi.

Film Hakkında

Yönetmen Yağız Alp Akaydın’ın yönetmenliğini üstlendiği bu yapım, Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği ve Türkiye’nin ilk operası olma özelliğini taşıyan Özsoy Operası’nın sahne hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Özel İzleme Etkinliği

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının da katkı sunduğu film, vizyonun ilk gününde birlikte izlenerek desteklenmek istendi. Sinema Senfoni Orkestrası Ankara Müdürü Mutlu Özer, iki ayrı orkestradan oluşan 60 kişilik bir ekiple projeye destek verdiklerini belirtti.

Duygusal Anlar

Özer, çekimlerin oldukça keyifli geçtiğini ve ekip olarak filmi izlemek için bir araya gelme kararı aldıklarını ifade etti. Filmi izlerken duygulandıklarını dile getiren Özer, projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söylerken, 'Türkiye'nin ilk operasının yaratılış hikayesinin içinde olmak hepimiz için gurur verici oldu,' dedi.

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni...

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği, Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve ilk Türk operası olma özelliği taşıyan Özsoy Operası'nın sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" sinemaseverlerle buluştu.