Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sinek ve Böcek Isırıklarına Doğal Çözümler

Sinek ve böcek ısırıklarına karşı doğal çözümler bulunmaktadır. Sinek ısırığı için karbonat kullanarak kaşıntı ve şişkinliği hızlı bir şekilde yok edebilirsiniz. Böcek ısırığına ise karbonat ve tuz karışımı, nane yağı, çay ağacı yağı, poşet çay, elma sirkesi, aloe vera ve tuz gibi doğal yöntemler uygulanabilir.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 19:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sinek ve Böcek Isırıklarına Doğal Çözümler

Sinek Isırığını 5 Dakikada Yok Etmek Mümkün!

Sinek ısırığını sadece 5 dakikada yok etmek mümkün. Bu yöntem sayesinde sinek ısırığının etkilerinden kısa sürede kurtulabileceksiniz. İşte sinek ısırığını yok eden o formül... Sıcaklıkların gelmesiyle birlikte sinekler gün yüzüne çıkmaya başlarken, sinek ısırığı kişinin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. En güzel anların ya da en huzurlu gecelerin adeta kabusu olan sineklerde ısırığı yok etmek için belli başlı yöntemler uygulamak son derece önemlidir.

Sivrisinek ısırığından sadece 5 dakika içerisinde kurtulabilmek ve sivrisinek ısırığı sonrasında oluşan kaşıntı ve kabarıklığı yok etmenin formülü bulundu. Bu karışımı hazırlayıp yanınızdan eksik etmeyin...Sinek ısırığı dolayısıyla oluşan kaşıntı ve kabarıklığı yok edebilmek için ve sivrisinek ısırıklarından kısa sürede arınmak için uygulanması gereken yöntemlerin başında karbonat formülü gelmektedir.

Sinek ısırığını yok edebilmek için uygun bir kasenin içerisine bir miktar karbonatı alın ve karbonat krem formuna gelene dek su ilave edin. Krem formuna gelen karşımı sinek ısırığının hemen ardından cildinize sürün. Bu yöntem sonrasında tüm şişkinlik ve kaşıntının yok olduğunu göreceksiniz.

Böcek Isırığına Doğal Çözümler

Böcek ısırığına maruz kaldıysanız ilk yapmanız gereken şey ısırılmış bölgeyi temiz bir şekilde silmenizdir. Ilık su ve sabunla bu bölge temizlenmeden müdahale yapmanız tehlikeli olabilir. Yazın oldukça sık görülen bu ısırıkları nasıl tedavi edeceğimiz de kulaktan kulağa yayılan yöntemlerdir genellikle. Ancak biz bu haberimizde böcek ısırığına iyi gelen 7 doğal yönteme yer verdik. Doğal reçetelere geçelim hemen.

Karbonat ve Tuz

Karbonat ve tuz böcek ısırığı tedavisinde ilk akla gelen yöntemdir. İyileşme sürecini hızlandırır ve kaşıntıyla birlikte gelen ağrıyı da anında keser. 2 ölçü karbonat ve 1 ölçü tuzla hazırlayacağınız bu karışımda karbonat ve tuzu karıştırığı içine bir miktar tuz ekleyin. Koyu kıvam elde edene kadar karıştırın. Macunu bir çubuk yardımıyla ısırılmış bölgeye sürün. 15-20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın.

Nane Yağı

Isırılmış bölgeye sürebileceğiniz doğal yağlardan nane yağı böcek ve sinek sokmalarına iyi gelmesiyle biliniyor. Antiseptik olan nane yağı, enfeksiyon riskini de azaltır. Diğer yandan sadece nane yağı değil, lavanta, tarçın, aloe vera ve fesleğen gibi bitkiler de böcek sokmasına iyi gelir.

Çay Ağacı Yağı

Isırığın neden olduğu ağrı ve kaşıntıya iyi gelen çay ağacı yağı, şişme yaşadıysanız bu şişliğin giderilmesinde de yardımcı oluyor. Günde birkaç damla çay ağacı yağı ısırığın olduğu bölgeye sürülür.

Poşet Çay

Böcek ısırığına en iyi gelen doğal yöntem poşet çaydır. Poşet çayı ılık suda beklettikten sonra ıslak poşeti ısırığın olduğu bölgeye sürmeniz yeterlidir. Bu süre 15-20 dakika arasıdır.

Elma Sirkesi

Böcek ısırdığı andan itibaren yapmanız gereken bölgeye elma sirkesi sürmektir. Bir pamuğa dökeceğiniz birkaç damla elma sirkesi yardımcı olabilir.

Aloe Vera

Doğal antiseptik olan aloe vera, sivrisinek ısırıklarına karşı oldukça iyidir. Öz suyuyla ısırığın olduğu bölgeye uygulayın. Böcek ısırığında eczanelerdeki aloe vera jelleri de iş görüyor.

Tuz

Tuz da antiseptik özelliğiyle bilinir. Bir tutam tuzu suyla karıştırıp ısırığın olduğu bölgeye sürdüğünüzde ağrı ve kaşıntı da duracaktır.