Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sinaloa Karteli Kurucularının Tutuklanması Sonrası Meksika'da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Sinaloa kartelinin kurucularının ABD'de tutuklanmasının ardından Meksika'da güvenlik güçleri harekete geçti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 10:13
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 10:13

Sinaloa Karteli Kurucularının Tutuklanması Sonrası Meksika'da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Sinaloa Karteli Kurucularının Tutuklanmasının Ardından Meksika'da Güvenlik Önlemleri Alındı

Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa'nın kurucularının ABD tarafından tutuklanmasının ardından ülkede güvenlik önlemleri artırıldı. Meksika'nın Sinaloa eyaletine, şiddet olaylarını önlemek amacıyla 200 seçkin asker konuşlandırıldı.

Ulusal Savunma Bakanlığı'nın Açıklamaları

Meksika basınında yer alan haberlere göre, Ulusal Savunma Bakanlığı, Sinaloa'nın önemli isimlerinden "El Mayo" lakaplı Ismael Zambada Garcia ve "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlu Joaquin Guzman Lopez'nin Texas'ta tutuklanmasının ardından güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı.

Türkiye'deki Etkileri

ABD, Sinaloa kartelini, sentetik uyuşturucu fentanilin en büyük tedarikçisi olarak tanımlamakta ve bu durumun, yıllık olarak "yüzbinlerce Amerikanın ölümüne" neden olduğunu belirtmektedir.

Önemli Gelişmeler

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, 25 Temmuz'da Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa'nın kurucuları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Ayrıca, Sinaloa kartelinin önemli isimlerinden Ovidio Guzman, 2023 Şubat ayında Culiacan'da düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı ve Eylül ayında ABD'ye iade edildi. "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman, geçtiğimiz yıl New York eyaletinde muhabir süren davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında iki kez yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmış, en son Ocak 2016'da yakalanarak ABD'ye iade edilmiştir.