Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Silikon Vadisi Milyonerleri, California'da Utopik Bir Şehir İnşa Etmek İstiyor

Silikon Vadisi'nden bir grup milyonerin, California'nın kuzeyinde sıfırdan bir şehir inşa etmek istediği ortaya çıktı. Projeye yatırım yapan zenginler arasında Michael Moritz, Reif Hoffman, Lauren Powell Jobs, John Doerr gibi isimler bulunuyor. Projenin arkasındaki gizemli şirket Flannery Associates'in ne amaçla faaliyet gösterdiği ise henüz bilinmiyor.

Yayın Tarihi: 08.09.2023 13:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Silikon Vadisi Milyonerleri, California'da Utopik Bir Şehir İnşa Etmek İstiyor

Silikon Vadisi'nin Büyük Planı

California'nın kuzeyindeki kırsal alanda büyük bir arazi 2018'de satın alındıktan sonra komplo teorileri ortaya çıkmıştı. Milyon dolarlık dev arazi hakkındaki sır perdesi bu hafta aralandı. Silikon Vadisi'nden bir grup milyonerin, sıfırdan bir şehir inşa etmek istediği ortaya çıktı. Peki bu ütopik şehir hakkında neler biliniyor?

Projeye Yatırım Yapan Zenginler

Projeye yatırım yaptığı öğrenilen isimlerden bazıları ise şöyle: Michael Moritz, Reif Hoffman, Lauren Powell Jobs, John Doerr, Marc Andreessen, Patrick ve John Collison kardeşler, Daniel Gross ve Nat Friedman.

Projedeki Gizemli Şirket: Flannery Associates

Bilinen tek şey, Flannery Associates isimli gizemli şirketin Solano bölgesinde 20 bin hektarlık bir tarımsal araziyi satın aldığıydı. Projenin arkasındaki şirket Disney miydi? Yoksa burada yeni bir eğlence parkı mı kuruyordu? Flannery şirketinin Çin ya da başka yabancı ülkelerle bir bağlantısı var mıydı?

Projenin Geleceği

Projenin arkasındaki grup, internet sitesindeki açıklamada 800 milyon dolarlık anlaşmalarının endişe, ilgi ve spekülasyonlara sebep olmasını normal bulduklarını, "sürdürülebilir ve tam bir topluluk kurtabilmek için" planlarıyla ilgili detayları açıklamadan önce bölgede arazi satın alımını tamamlamayı beklediklerini söyledi. Yerel yetkililerin, bu grubun asıl amacının ne olduğuna dair soru işaretleri sürüyor.