Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sıfır ve İkinci El Araç Piyasasında Son Durum

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Metin Tuzcuoğlu, seçim sonrası güven ortamının oluştuğunu ve ikinci el araç fiyatlarının daha stabil bir şekilde devam ettiğini belirtti. Araçların fiyatlarının artmasıyla birlikte yatırım aracı haline geldiğine dikkat çeken Tuzcuoğlu, esnafların yeterlilik ve yetki belgelerinin müşteriler için önemli olduğunu vurguladı. Kredilerin serbestleştirilmesi halinde piyasanın nakit alışverişi hızlanacağını ve araç satışlarını ciddi anlamda etkileyeceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 23:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sıfır ve İkinci El Araç Piyasasında Son Durum

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Metin Tuzcuoğlu, Seçim Sonrası Güven Ortamının Oluştuğunu Belirtti

Seçimden sonra güven ortamının oluştuğunu söyleyen Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Metin Tuzcuoğlu, ikinci el araç fiyatlarındaki yükselişin durduğunu ve fiyatların daha stabil bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Bayram öncesinde piyasada bir hareketlilik olduğunu belirten Tuzcuoğlu, esnaflar olarak araçların minimum karlarla satılması için diyalog halinde olduklarını ve müşterileri güvenli alışveriş için sitelerine beklediklerini ifade etti.

Araçlar Hem İhtiyaç Hem de Yatırım Aracı Haline Geldi

Araçların fiyatlarının artmasıyla birlikte maalesef yatırım aracı haline geldiğine dikkat çeken Tuzcuoğlu, ancak ekonomimizin daha iyi olmasıyla birlikte oturmuş bir piyasada eskilere dönüleceğine inandıklarını belirtti. Araçların şu an hem bir ihtiyaç hem de bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Tuzcuoğlu, esnafların yeterlilik ve yetki belgelerini almış olmalarının müşteriler için önemli olduğunu vurguladı.

Kredilerin Serbestleştirilmesi Piyasayı Hareketlendirecek

Tuzcuoğlu, çip kriziyle alakalı durumun sona erdiğini ve faizlerin yükselmesine rağmen kredilerin serbestleştirilmesi halinde piyasanın nakit alışverişi hızlanacağını ve araç satışlarını ciddi anlamda etkileyeceğini belirtti. Müşterilerin de bu noktada sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Tuzcuoğlu, kredilerin biran önce serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.