Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sıcak Hava Baş Ağrısına Neden Olur mu?

Sıcak hava baş ağrısına neden olabilir mi? Nöroloji uzmanı Dr. Vugar Jafar, sıcak hava ile baş ağrısı arasındaki ilişkiyi açıkladı. Sıcak günlerde alınması gereken önlemler ve baş ağrısıyla ilgili tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 15:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sıcak Hava Baş Ağrısına Neden Olur mu?

Sıcak havanın baş ağrısına neden olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Vugar Jafar

Sıcak günlerde dışarıda geçirilen zamanın kısıtlanması gerektiğini belirtti. UV korumalı güneş gözlüğü ve şapka kullanılması önemli. Sıvı tüketimine dikkat edilmeli ve ekstra su içilmelidir. Klimalı ortamda hafif egzersiz yapılması öneriliyor. Baş ağrısı varsa buzlu bitki çaylarından faydalanılabilir. Eğer belirtiler varsa acil tıbbi yardım alınmalıdır.

Çevresel ısı ve beyin arasında güçlü bir bağlantı olduğunu belirten Uz. Dr. Jafar, sıcak nedeniyle kan damarlarının genişlemesine bağlı olarak baş ağrısı gibi nörolojik belirtiler oluştuğunu söyledi. Yaz mevsiminde kişilerin daha aktif olduğunu ve sıvı kaybının arttığını belirten Jafar, sıcak hava migreni tetikleyebileceğini ve baş ağrısına sebep olabileceğini ifade etti.

Sıcak hava migreni tetikleyebilir ve baş ağrısı yapabilir. Sıcak baş ağrısı, sıcak çarpması ve migren arasında bazı farklılıklar vardır. Sıcak baş ağrısı sıcaklığın vücudu etkilemesiyle tetiklenirken, migren daha kompleks bir rahatsızlıktır. Sıcak baş ağrısı genellikle sıvı kaybından kaynaklanır ve sıcak bitkinliği belirtileriyle birlikte görülebilir.

Sıcak günlerde baş ağrısı yaşamamak için UV korumalı güneş gözlüğü ve şapka kullanılmalı, sıvı tüketimine dikkat edilmeli ve ekstra su içilmelidir. Klimalı ortamda hafif egzersiz yapılması önerilir. Baş ağrısı varsa lavanta veya nane esansiyel yağları, soğuk kompresler veya buzlu bitki çayları kullanılabilir. Acil durumlar ve sürekli baş ağrısı durumunda mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.