Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Shell'den Yenilenebilir Enerjiye Geçiş Uyarısı: Dünya Hâlâ Petrol ve Gaza İhtiyaç Duyuyor

Shell CEO'su Wael Sawan, dünyanın hâlâ petrol ve gaza ihtiyaç duyduğunu belirtti ve petrol ve gaz üretiminin hızla kesilmesi durumunda yaşam maliyetinin artabileceği uyarısında bulundu. Sawan, fosil yakıtların yerini 'daha yeşil' alternatiflere bırakma hedefine rağmen, enerji fiyatlarının ve faturaların yeniden yükselebileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 07.07.2023 05:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Shell'den Yenilenebilir Enerjiye Geçiş Uyarısı: Dünya Hâlâ Petrol ve Gaza İhtiyaç Duyuyor

Yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların hızla arttığı bir dönemde, dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell, petrol ve gaz üretiminin hızla kesilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Shell CEO'su Wael Sawan, dünyanın hâlâ 'umutsuzca petrol ve gaza ihtiyaç duyduğunu' belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, petrol ve gaz üretimine yeni yatırımların 'ekonomik ve ahlaki çılgınlık' olduğunu söylemişti. Ancak Sawan, bu görüşe katılmadığını belirtti ve 'Tehlikeli ve sorumsuzca olan şey, yaşam maliyetinin yeniden artmaya başlaması için petrol ve gaz üretimini kesmektir.' dedi.

Dünya liderleri, gezegenin bu yüzyılda 1,5 santigrat dereceden fazla ısınmasını önlemeyi hedefliyor. Bu amaçla fosil yakıtların yerini 'daha yeşil' alternatiflere bırakması planlanıyor.

Sawan, üretimin hızla kesilmesi durumunda, enerji fiyatlarının ve faturaların yeniden yükselebileceği konusunda uyardı. Çin'den artan talep ve Avrupa'da soğuk kış mevsiminin enerji fiyatlarını yükseltebileceğini belirtti.