Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sharon Stone, Sağlık Personelinin Gözden Kaçırdığı Beyin Kanaması Geçirdiğini Söyledi

Dünyaca ünlü aktris Sharon Stone, sağlık personelinin gözden kaçırdığı beyin kanaması geçirdiğini söyledi. 2001 yılında geçirdiği ölümcül felç sonucunda Stone, uzun bir iyileşme süreci geçirdi ve kariyerine ara vermek zorunda kaldı. Stone, kadınların tıbbi ortamlarda seslerinin duyulmadığını ve şikayetlerinin genellikle ciddiye alınmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 17:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sharon Stone, Sağlık Personelinin Gözden Kaçırdığı Beyin Kanaması Geçirdiğini Söyledi

Sharon Stone'un Felç Geçirdiği Korkunç Yıllar

Ancak büyük bir yıldız haline geldiği ve ününün doruğunda olduğu yıllarda yaşadığı kabus dolu günler bitmek bilmedi. 2001 yılında ölümcül bir felç geçiren Sharon Stone, uzun yıllarını sağlığına tekrar kavuşmak ve kariyerini yeniden inşa etmek için harcayacaktı.

Yaşadığı korkunç yılları yeni yeni paylaşmaya başlayan Stone geçtiğimiz haftalarda sağlığını koruyabilmek için kullandığı ilaçlardan ve bu ilaçların işe yaraması için mutlaka her gece uyumak zorunda olduğundan bahsetmişti. Bunu yapmazsa hayatının yeniden tehlikeye gireceğini belirterek artık bir “engelli” haline geldiğinden dem vurmuştu ünlü oyuncu.

Yıldız Oyuncunun Felç Geçirme Hikayesi

Stone, 2021 yılında yayınlanan otobiyografisi ‘The Beauty of Living Twice'da, 2001 yılında vücudundan 'dev' tümörlerin çıkarıldığını anlatıyordu. Stone’un kendi tarifine göre meme dokusunu saran tümörler çok büyüktü.

Tümörler çıkarıldıktan sonra birkaç cerrahi operasyon daha geçirmek zorunda kalmıştı. Stone, artık iyileştiğini ve artık yoluna devam edeceğini düşünürken aynı yıl, henüz 43 yaşındayken önce beyin kanaması ve hemen ardından da felç geçirmişti.

Numara Yapıldığını Düşünüyor

Oscar adayı aktris, British Vogue'a verdiği son röportajında, 2001 yılında geçirdiği ölümcül felci ve doktorların başlangıçta kendisine yanlış teşhis koyarak neredeyse tedavi edilmeden eve gönderdiklerini açıkladı. Stone, sağlık personelinin ağrı seviyesini tarif etmesini istediğini ancak bunun ciddiye alınmadığını ve sonuç olarak beyin kanamasını tespit edemediklerini savunuyor.

Stone'un gözden kaçırılan beyin kanaması tam dokuz gün sürdü ve ameliyattan sonra hayatta kalma şansı doktorlar tarafından %1 olarak açıklandı. Stone, doktorların keşif amaçlı beyin ameliyatı yapma planından haberdar olduğunda, ameliyatı onaylamadığını bildirmek için elinden geleni yaptı.

Kadınların Sesinin Duyulmadığı Tıbbi Ortam

Stone, sağlık personelinin beyin kanamasını gözden kaçırdığını düşündüğü bu deneyimi sayesinde kadınların tıbbi ortamlarda seslerinin duyulmadığını söylüyor. Özellikle kadın bir doktorun olmadığı durumlarda, kadınların şikayetlerinin genellikle ciddiye alınmadığını belirtiyor.

Stone, yaşadığı acı deneyimlerin ardından sağlık sorunları nedeniyle oyunculuk tekliflerini geri çeviriyor ve kendini resim yapmaya ve sağlık sorunlarıyla ilgili çalışmalara adıyor.

Engel Tanımadan Yaşamaya Kararlı

Stone, hastalığının ve engellerinin kendisini tanımlamasına izin vermeden yaşamaya kararlı olduğunu söylüyor. Yaşadığı zorluklara rağmen hayatının geri kalanında ilerlemeye devam etmek istediğini ve bu deneyimlerin kendisini sadece daha güçlü kıldığını ifade ediyor.