
Serebral palsili sporcu Canan Doğan, yeni bir spor dalına adım attı
İstanbul'da "frame running" olarak bilinen üç tekerlekli bisiklet koşusuyla atletizme başlayarak büyük bir başarıya imza atan Canan Doğan, Mersin'de düzenlenen Para Atletizm Olimpik Deneme Yarışları'na katıldı. Canan, 34 yaşında ve hayata karşı duruşuyla herkesin takdirini kazandı.
Binicilikte büyük gelişim
Doğum sırasında beynine oksijen gitmemesi sonucu serebral palsili olarak dünyaya gelen Canan, spor ve sanat ile yaşama sımsıkı sarıldı. Yalova'da yaşayan Canan, 2019 yılında tanıştığı binicilikte %99'luk engeline rağmen hızlı bir ilerleme kaydetti. 2021'de İstanbul'da yapılan para at terbiyesi yarışmasında at üzerinde desteksiz kalabilerek "tek para at terbiyecisi" unvanını elde etti.
Yeni başarılar peşinde
Binicilikteki başarısının ardından, aile desteği sayesinde 6 ay önce Bağcılar Belediyesi Engelliler ve Gençlik Spor Kulübü bünyesinde üç tekerlekli bisiklet koşusuna başladı. Canan, 15-16 Şubat'ta düzenlenen yarışta ilk deneyimini yaşayarak büyük bir başarıya imza attı. Hem ailesi hem de antrenörleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.
Canan'ın başarıları aileyi gururlandırıyor
Canan'ın ablası Gülşah Doğan, kardeşinin özgürlük hissini bisiklet üzerinde bulduğunu belirterek, "Canan, yıllardır koşmak istiyordu. İlk yarışımızı tamamladık ve çok güzel geçti. Kardeşimle gurur duyuyoruz," dedi.
Antrenörün değerlendirmesi
Ömer Cantay, Canan'ın azimle çalıştığını ve yarışta büyük bir başarı gösterdiğini dile getirdi. Canan, deneme sürecinde gösterdiği başarıyla dikkat çekti ve ulusal takım için umut vaat etti.
Binicilikte "tek para at terbiyecisi" unvanı sahibi 34 yaşındaki serebral palsili sporcu Canan Doğan (solda), üç tekerlekli bisiklet koşusuyla başladığı atletizmde ilk yarışını tamamlamayı başardı.
Binicilikte "tek para at terbiyecisi" unvanı sahibi 34 yaşındaki serebral palsili sporcu Canan Doğan (solda), üç tekerlekli bisiklet koşusuyla başladığı atletizmde ilk yarışını tamamlamayı başardı.