Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Serebral Palsi İçin Umut Verici Haber: Anne Sütündeki Yağ Molekülleri Hastalığı Önleyebilir

Duke Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, anne sütündeki yağ moleküllerinin, serebral palsi hastalığını önlemeye yardımcı olan hücreleri çoğalttığını buldu. Eşek sütü ise vücutta beyin gelişimine katkı sağlar, hücreleri yeniler, enerji depolarını hareketlendirir, sinir hücrelerini güçlendirir ve yaşlanmayı engeller.

Yayın Tarihi: 05.08.2023 11:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Serebral Palsi İçin Umut Verici Haber: Anne Sütündeki Yağ Molekülleri Hastalığı Önleyebilir

Serebral Palsi Hastalığı ve Duke Üniversitesi Araştırması

Çocuklarda en sık görülen motor bozukluk olan serebral palsi hastalığı için ABD'den umut verici bir haber geldi. Duke Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, anne sütündeki yağ moleküllerinin, serebral palsi hastalığını önlemeye yardımcı olan hücreleri çoğalttığını buldu. Eğer anne sütündeki yağ molekülleri ilaca dönüştürülürse, serebral palsi hastalığının riski azalacak.

Anne Sütünün Önemi ve Eşek Sütü

Anne sütü gelişim açısından en gerekli besin öğelerinden biridir. Ancak bilimsel araştırmalar, anne sütünde bulunan proteinin fazla olmasının zararlı olabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, uzmanlar eşek sütünü önermektedir. Eşek sütü, anne sütüne eş değer olup yüksek oranda protein içermemektedir. Eşek sütü, vücutta beyin gelişimine katkı sağlar, hücreleri yeniler, enerji depolarını hareketlendirir, sinir hücrelerini güçlendirir ve yaşlanmayı engeller. Ayrıca, eşek sütü içeriğinde bulunan lizozim enzimleri kanser hücrelerini yok eder.