Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Seranit, Borsa İstanbul'da İşlem Görmeye Başladı

Granite ve seramik üreticisi Seranit, Borsa İstanbul'da gong töreniyle halka arz edildi.

Yayın Tarihi: 04.02.2025 14:25
Güncelleme Tarihi: 04.02.2025 14:25

Seranit, Borsa İstanbul'da İşlem Görmeye Başladı

Seranit'in Borsa İstanbul'daki İlk Adımı

Seranit, Türkiye'nin önde gelen granit seramik ve teknik porselen üreticisi, Borsa İstanbul'da yapılan gong töreni ile işlem görmeye başladı. Törende Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Seranit, yapı ve dekorasyon alanında uzun yıllara dayanan değerli bir tecrübeye sahip. Tasarım odaklı ve yenilikçi yaklaşımı ile sektörde önemli bir yer edinmiştir," şeklinde konuştu.

Halka Arz Detayları

Halka arz sürecinde 153,055 yatırımcının katılımı gerçekleşti. 27-29 Ocak tarihleri arasında Halk Yatırım liderliğinde oluşturulan 38 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, toplam 1,356,000,000 lira büyüklüğündeki halka arzı gerçekleştirdi. Hisse fiyatı 12,00 TL olarak belirlenirken, toplam nominal değeri 113,000,000 lira olan bir talep toplandı.

Pay Dağılımı ve Sermaye Artışı

Halka arz edilen payların %35,90'ı yurt içi bireysel yatırımcılara, %37,64'ü yurt içi yüksek başvurulu yatırımcılara ve %26,47'si yurt içi kurumsal yatırımcılara dağıtıldı. Sermayesini 300 milyon lira'dan 413 milyon lira'ya çıkaran şirket, tamamlanan halka arz ile toplam sermayenin %27,36’sına denk gelen payları halka arz etti.

Gelecek Hedefleri

Seranit Genel Müdürü Fatih Kıvanç, yatırımcılardan aldıkları yoğun ilgiyle gurur duyduklarını belirterek, "Bu süreç, şirketin sektördeki konumunu ve yatırımcı güvenini bir kez daha kanıtladı. Halka arz gelirlerimizi, şirketimizin büyümesini hızlandırmak ve sürdürülebilir başarı sağlamak üzere değerlendirerek, Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda büyümeye devam edeceğiz," şeklinde ifadelerde bulundu.

Granit seramik ve teknik porselen üreticisi Seranit, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle...

Granit seramik ve teknik porselen üreticisi Seranit, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreniyle işlem görmeye başladı.