Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Selçuk Geçer: İktidarın Dolar Müdahalesi

Ekonomist Selçuk Geçer, iktidarın dolar müdahalesini ve yabancı bankaların dolar tahminini açıkladı.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 13:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Selçuk Geçer: İktidarın Dolar Müdahalesi

Selçuk Geçer iktidarın dolara nasıl müdahale edeceğini açıkladı: Akla gelmeyeni yapacaklar

Doların 27 lirayı geçmesinin ardından ekonomist Selçuk Geçer iktidarın dolar planını açıkladı. Geçer akla gelmeyenin yapılacağını açıkladı.

Seçim sonrası dolar aldı başını gitti. İbresi sürekli yukarı yönlü olan dolar birçok yatırımcı için tercih edilen bir araçken ekonomistlerden dolarla ilgili yorum ve tavsiyeler gelmeye devam ediyor.

Dolar kuruna yeni bir müdahale beklediğini açıklayan Selçuk Geçer iktidarın bunu nasıl yapacağını da açıkladı.27 ay sonra faiz politikasında yaşanan bir ilk ile Merkez Bankası faizleri yükseltme kararı almıştı. Alınan karardan sonra dolar fiyatları hızla ivme kazandı. Karar, TL'de değer kaybının devam etmesini sürdürürken izlenecek yol en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların seyri ile ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. Döviz hesabı olan vatandaşlar için önemli bilgilere paylaşan Ekonomist Selçuk Geçer, ek vergi getirilebileceği iddialarını öne sürdü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Geçer, şu ifadeleri aktardı:“Bankalardaki döviz hesaplarına vergi gelecek diyorlar. Vergi gelebilir arkadaşlar. Daha önce de böyle bir takım hatalar yapıldı. Bu hatayı yaptığınız an itibariyle kayıt dışını artırırsınız. Millet parasını bankadan çeker. Bir kereye mahsus o vergiyi öder, parasını yastık altına götürür ve ondan sonra piyasa ile banka arasındaki makas açılmaya başlar.”

Selçuk Geçer: Yabancı Bankaların Dolar Tahmini

Milyonlarca vatandaşın hemen her sabah kontrol ettiği dolar kuru hakkında analizleri ile öne çıkan Selçuk Geçer şimdi de kendi tahminini değil, yabancı bankaların tahminini paylaştı. Seçimlerin ardından önce 19 ardından 27 TL seviyesine gören dolar için yıl sonu 40 TL’yi işaret eden Selçuk Geçer, yabancı bankaların tahminine de yer verdi. Selçuk Geçer’in Samimi Haber’deki yazısı şu şekilde:

Hayır hayır bu benim tahminim değil. Avrupa'nın ve dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın yıl sonu dolar tahmini... Daha önce yıl sonu beklentileri 27 lira seviyesindeydi ama o rakama bugün itibarıyla ulaşılınca revize etmek zorunda kaldılar. YENİ YIL SONU TAHMİNLERİ 32 LİRA

Peki ama neden doları aşağıya değil de yukarıya revize ettiler? Enflasyonun düşmeyeceğini artık sağır sultan bile duydu da ondan… Türkiye’de enflasyon hem Deutsche Bank’a göre hem de diğer yabancı finans kuruluşlarına göre yükselmeye devam edecek. Dolayısıyla kurhedefleri de yukarı yönlü revize ediliyor.

Bu arada şunu da söylemeden geçmeyeyim bana göre tahminleri oldukça iyimser. Biliyoruz ki TÜİK enflasyonuyla bile dolar 40 liranın üzerine çoktan çıktı. Yükselmeye devam eden enflasyonla beraber muhtemelen dolar 45 liralara koşacak.