Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Selçuk Geçer: Dolarda Kıyamet Kopuyor!

Selçuk Geçer, dolarda kıyamet kopacağını ve doların yıl sonunda 42 TL'ye ulaşabileceğini açıkladı. Geçer, enflasyon beklentileri ve küresel piyasalardaki durumu değerlendirerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2023 10:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Selçuk Geçer: Dolarda Kıyamet Kopuyor!

Selçuk Geçer yeni rakamı verdi

Borsaya ilişkin yorumları ile sık sık gündeme gelen Selçuk Geçer, dolara ilişkin yeni açıklamaları ile yine gündemdeki yerini aldı. Uzman isim Selçuk Geçer yeni rakamı verdi. İşte konuya ilişkin detaylar...

Selçuk Geçer o tarihi işaret etti

Merkez Bankası’nın paylaştığı piyasa katılımcıları anketi doğrultusunda yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 68’e kadar düştü. Bu veriler ise TL’de yeni dalgalanmalara neden olurken Selçuk Geçer, yatırımcıların dört gözle beklediği o açıklamaları yaptı. Geçer, “ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon oranının beklenenin üzerinde 3,7 olarak gerçekleşmesinin ardından çekirdek enflasyon hedefini 4,2 olarak belirledi ve istikrarın sağlanamayacağı ifade edildi. Küresel piyasalar yeniden bir enflasyon dalgası ile mücadele içine girebilir. Petrolün böyle bir durumda 100 dolara kadar ulaşması mümkün hale gelir” dedi.

Dolarda inanılmaz artış bekleniyor

Selçuk Geçer, dolara ilişkin ise şu ifadelere yer verdi: “Gram altın önemli ölçüde değer artışı kaydedecektir. Türk lirasının bugünkü değeri ideal seviyenin üzerinde olup Dolar/TL oranının 42-43 TL'ye ulaşması bekleniyor. Bu durumun ortaya çıkmasını bekliyoruz izleyeceğiz. Doların değerini artırmak zorunda kalabiliriz. Türkiye'nin istemesine rağmen doların değerini 42 liraya düşürmek zorunda da kalabiliriz.”

Sabırlı olunması gerekiyor

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların yıl sonunda 42 TL'ye ulaşabileceğini ifade ettiği konuşmasında yeni seviyeye dair detayları aktarırken doları olanların sabırlı olması gerektiğine değinerek yükseleceği o tarihe dikkat çekti. Amerika Merkez Bankası'nın mali kısıtlama politikaları dolardaki yükselişi tetikliyor. Piyasalarda başlayan hareketlilik dolar 30 TL'yi aşar mı? sorusunu gündeme getirirken Selçuk Geçer konu ile ilgili yeniden fikirlerini paylaştı.