Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şekerbank ve İklimsa'dan Enerji Verimliliği İçin Yeni Adım

Şekerbank, İklimsa ile iş birliği yaparak güneş enerjisi projelerine finansal destek sunuyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 11:05
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 11:09

Şekerbank ve İklimsa'dan Enerji Verimliliği İçin Yeni Adım

Şekerbank ve İklimsa ile Yeşil Dönüşüm Atağı

Şekerbank, İklimsa ile iş birliği içerisinde yeşil dönüşüm hedefleri doğrultusunda yeni bir projeye imza attı. Bu iş birliği, güneş enerjisinden elektrik üretme arzusunda olan müşterilere finansal destek sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

EKOkredi ile Enerji Verimliği Destekleniyor

Bankanın açıklamasına göre, yeni iş birliği kapsamında, EKOkredi ürünü ile çatı ve arazi güneş enerji sistemleri projelerine 48 aya kadar vade imkanı sunulacak. Bu sayede müşterilerin karbon emisyonlarının azaltılmasına katkıda sağlanmış olacak.

Enerji Verimliliği İçin 123 Bin Kişiye Ulaştı

Şekerbank, 2009 yılından bu yana geliştirdiği EKOkredi ile bireylere, işletmelere ve çiftçilere enerji tasarrufunu teşvik eden finansman seçenekleri sunarak yaklaşık 123 bin kişiye ulaştı.

Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Grup Başkanı Ender Çevik, bu iş birliğinin yeşil dönüşümde farkındalık oluşturma amacı taşıdığını vurguladı ve müşterilere GES sistemlerinin uygun koşullarda finanse edilmesi için teknik destek sunacaklarını ifade etti.

İklimsa'dan Sürdürülebilir Çözümler

İklimsa İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tansu Öztorun ise, çevre dostu ve ekonomik tasarruf sağlayan sürdürülebilir çözümler ile geleceğe değer katmayı hedeflediklerini belirtti. Öztorun, güneş enerjisi yatırımlarına olan ilginin arttığını ve bu konuda sundukları hizmetlerle sektördeki en iyi olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Şekerbank ve İklimsa'nın bu iş birliği, yenilenebilir enerji sistemlerindeki projeleri hızlandırarak Türkiye'nin enerji verimliliği hedefine büyük katkı sağlayacak.

Şekerbank, yeşil dönüşüme yönelik faaliyetleri kapsamında İklimsa ile yeni bir işbirliğini hayata...

Şekerbank, yeşil dönüşüme yönelik faaliyetleri kapsamında İklimsa ile yeni bir işbirliğini hayata geçirdi. Şekerbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Grup Başkanı Ender Çevik (solda) ile İklimsa İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tansu Öztorun (sağda), açıklamalarda bulundu.