Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şeftali Diyeti: Hızlı Kilo Kaybı İçin Şeftali Tüketimi

Şeftali Diyeti, hızlı kilo kaybı sağlamak amacıyla tasarlanmış, diyette şeftali tüketiminin ön planda olduğu bir şok diyetidir. Şeftali diyeti nasıl yapılır? Nelere dikkat etmeliyim?

Yayın Tarihi: 04.09.2023 19:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Şeftali Diyeti: Hızlı Kilo Kaybı İçin Şeftali Tüketimi

Şeftali Diyeti

Şeftali Diyeti, adından da anlaşılacağı gibi hızlı kilo kaybı sağlamak amacıyla tasarlanmış, diyette şeftali tüketiminin ön planda olduğu bir şok diyetidir. Kendinizi sadece 3 günde 3 kilo kaybederken bulacağınız iddia ediliyor. Ancak hızlı sonuç almak için her diyet gibi dikkatli bir şekilde ve bir sağlık uzmanına danışılarak takip edilmelidir.

Şeftali diyetinin faydalarından biri de şeftalilerin vücuda gerekli besinleri sağlayan A, C, E, K vitaminleri ve lif açısından zengin olmasıdır. Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olurken aynı zamanda düşük kalorili, zengin ve sulu tatlı dokusu ve tokluk sağlamasıyla da dikkat çekti.

Şeftali Diyeti Nasıl Yapılır?

Besin açısından sınırlı olan bu diyetin menüsü aşağıdaki gibidir:

  • Kahvaltı: 1 orta boy şeftali, 1 kase yağsız yoğurt, 1 fincan şekersiz kahve
  • Öğle yemeği: 1 orta boy şeftali, 1 kase yağsız yoğurt, 1 ızgara tavuk göğsü
  • Akşam yemeği: 1 orta boy şeftali, 2 adet haşlanmış yumurta, 1 kase yağsız yoğurt
  • Ara öğün: Tuzsuz badem, ceviz veya fındık gibi kuruyemişler isteğe bağlıdır ancak bir avuçtan fazla olmamalıdır.

Nelere Dikkat Etmeliyim?

Diyet 3 günü geçmemeli, 3 günden sonra en az 10 gün dinlenme olmalıdır. Diyetinizi uygularken günde en az 2 litre su içmeli ve günde en az 30 dakika yürüyüş yapmalısınız. Ciddi bir sağlık sorununuz varsa veya ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmalısınız. Diyet listesindeki besinlere karşı alerjiniz ya da hassasiyetiniz varsa bu diyeti uygulamamalısınız. Bayılma veya baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaşarsanız, yemeyi ve içmeyi derhal bırakın ve bir sağlık uzmanına başvurun.