Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SEC ve Ripple Davasında Yeni Gelişmeler: Aralarında Hangi Talebe İtiraz Edildi?

SEC ve Ripple davasında yeni bir gelişme yaşandı. Avukat John E. Deaton, SEC'in ara temyiz başvurusunu desteklemek için yaptığı başvurunun 'mesleki bir utanç' olduğunu savunuyor. SEC'in Ripple yöneticilerini davaya sürüklemesi büyük bir hata olarak değerlendiriliyor.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 16:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

SEC ve Ripple Davasında Yeni Gelişmeler: Aralarında Hangi Talebe İtiraz Edildi?

SEC ve Ripple Davasındaki Son Gelişmeler

Kripto yatırımcılarının yakından takip ettiği SEC ve Ripple davası geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. Dava tamamlanmış olsa da SEC, henüz yenilgiyi kabul etmedi. Yatırımcılar ise, gelişmeleri yakından takip ediyor.

Avukat John E. Deaton, SEC'in ara temyiz başvurusunu desteklemek için yaptığı başvurunun “mesleki bir utanç” olduğunu savunuyor. SEC’in Ripple'ı davayı uzatmak, değerli adli kaynakları israf etmek ve menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçladığını ancak SEC'in davayı yıllarca esnettiğini söyledi. Deaton, Yargıç Torres'in SEC'in ara temyiz başvurusuna izin vermesi durumunda mahkemeden karar çıkmasının 1,5-2 yıl alacağını belirtti. Ayrıca gelecek yıl hala bir duruşma var, ara temyiz davayı sonlandırmayacak. SEC, Howey Testinin üçüncü ucunu kanıtlayamadığından jüri üyeleri Ripple'ın tarafını tutacak. İtiraz kabul edilse bile SEC, XRP'nin neden bir menkul kıymet olduğunu kanıtlayamayacak.

SEC'in Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen'i davaya sürüklemesi düzenleyici açısından büyük bir hata olduğu söylendi. Avukat Bill Morgan, SEC'in bu önergede başının belada olduğunu söyledi. Yargıç Torres, hiçbir zaman ihraççı ile yatırımcı arasında doğrudan temas olmadan kripto varlık alım satım platformları aracılığıyla teklifler ve satışlar için yatırım sözleşmesi olamayacağı sonucuna varmadı. SEC'in argümanı tamamen mantıksız ve manipülatif.