Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sebze ve Meyveleri Temizlemenin En İyi Yolu

Sebze ve meyvelerde pestisit ve böcek ilaçlarının arındırılması gerekmektedir. Sirkeli su meyve ve sebzeleri yıkamak faydadan çok zarar verecektir. Pestisitlerin kullanım talimatlarında 'alkali suyla değil, asidik suyla karıştırılır' ibaresi yer alıyor. Sebze ve meyveleri zararlı kimyasallardan arındırmak için sirkeli su yerine karbonat kullanabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 23:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sebze ve Meyveleri Temizlemenin En İyi Yolu

Sebze ve Meyvelerde Pestisit ve Böcek İlaçlarının Arındırılması Gerekmektedir

Birçok kişi temizlik için sirkeli su kullanmayı sever. Peki dezavantajları nelerdir? İşte sebzelerinizi temizlemenin en iyi yolu...

Kabartma Tozu, Meyve ve Sebzeleri Temizlemenin Etkili Bir Yoludur

Sirkeli su meyve ve sebzeleri yıkayabilir mi? Sebze ve meyvelerinizi marketten, marketten ya da bakkaldan satın aldıktan sonra sirkeli suda yıkarsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Mikropları öldürmek için sebze ve meyveleri sirkeli su ile yıkamak faydadan çok zarar verecektir. Sirkeli su yiyecekleri temizlemez.

Sebze ve meyvelerdeki tarım ürünlerindeki kimyasal pestisitlerin arıtılması için sirke ve su ile yıkamanın yerine başka yöntemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Pestisitler tarımda bitkilere zarar verebilecek ve sağlığınız için ciddi tehdit oluşturabilecek zararlıları ve yabani otları öldürmek için kullanılan maddelerdir. Bu kimyasalların yok edilmesi için meyve ve sebzelerin uygun şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Gıda yoluyla vücuda giren pestisitler dolaşım sisteminin bozulmasına, karaciğer ve böbreklerin durumunun bozulmasına neden olabilir.

Pestisitler Suda Daha Zararlı Hale Gelir

Bazı araştırmalar sirkeli suya konulan sebze ve meyvelerde bulunan pestisitlerin çoğunun kaybolmadığını göstermiştir. Bunun yerine suda saklanan bu ürünlerde pestisitler daha kalıcı ve zararlı hale geliyor. Pestisitlerin kullanım talimatlarında 'alkali suyla değil, asidik suyla karıştırılır' ibaresi yer alıyor. Bu sayede zehirin %90'ı daha güçlü ve daha zararlı hale gelecektir. Bu nedenle sebze ve meyveler sirkeli suda saklanmamalıdır.

Sebze ve Meyveler Nasıl Yıkanır?

Sebze ve meyveleri zararlı kimyasallardan arındırmak için sirkeli su yerine karbonat kullanabilirsiniz. Sebze ve meyveleri temizlemenin en ideal yolu karbonattır. Litre başına 2 çay kaşığı karbonat eklemeniz gerekir. Bu sayede sebze ve meyvelerdeki ilaçların çoğu ortadan kayboluyor. Yarım saatlik bekleme süresi yeterlidir.