Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Savunma Sanayinde Yapay Zeka ve Otonomi

SAHA EXPO'da yapay zeka ve otonominin savunma sanayisindeki önemi masaya yatırıldı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 20:53
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 20:53

Savunma Sanayinde Yapay Zeka ve Otonomi

Yapay Zeka ve Otonomi Savunma Sanayisini Dönüştürüyor

Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO, yapay zeka ve otonomi konusunu tartışan önemli bir panelle dikkat çekti.

Panel Yöneticisi Dr. Oğuz Hamşioğlu

Panelin moderatörlüğünü Savunma Sanayii ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Dr. Oğuz Hamşioğlu üstlendi. Gelişen savunma teknolojileri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Cemil Sağıroğlu Açıklamalarda Bulundu

BİTES Genel Müdürü Cemil Sağıroğlu, yapay zekanın karar verme süreçlerini hızlandırarak operasyonel verimliliği artırma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Sağıroğlu, şöyle devam etti:

"Yapay zekanın analitik yetenekleri sayesinde potansiyel tehditler daha önceden tespit edilebilir ve savunma sistemleri proaktif hale getirilebilir."

Ahmet Bahadır Bülbül İşbirliği Vurgusu Yaptı

SSB Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Bahadır Bülbül, savunma sanayisinde işbirliğinin önemine dikkat çekti. Bülbül, akademi ve özel sektördeki firmaların daha etkili bir şekilde beraber çalışmasının kritik olduğunu ifade etti:

"Akademi teknolojiyi geliştiren, firmalar ise kullanan tarafta yer alıyor. Hızla gelişen bu alanda birlikte hareket etmeliyiz."

Cemal Fatih Kuyucu'dan Yapay Zeka Vizyonu

BAYKAR Yapay Zeka Teknolojileri Birim Lideri Cemal Fatih Kuyucu, yapay zeka faaliyetlerini çevresel farkındalık, planlama, emniyet ve güvenilirlik alanlarında sıraladı. Kuyucu, gelecekte sistemlerin kullanıcı arayüzleri ile etkileşimini insansı bir hale getireceklerini öngörüyor:

"Yapay zekanın otonom sistemlerle birleşmesi, iletişimde devrim yaratabilir."

SAHA EXPO, yeni teknolojilere yer vererek savunma sanayisini daha ileriye taşımayı hedefliyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı 2. gününde panellerle devam ediyor. "Savunmada Gelişen Teknolojiler: Yapay Zeka ve Otonomi" paneli, SASAD Genel Sekreteri Dr. Oğuz Hamşioğlu (solda), moderatörlüğünde yapıldı. BİTES Genel Müdürü Cemil Sağıroğlu (sol 2), SSB Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Bahadır Bülbül (sağ 2), BAYKAR Yapay Zeka Teknolojileri Birim Lideri Cemal Fatih Kuyucu (ortada) ve Güvenlik Analisti Elisabeth Gosselin Malo (sağda) panelde konuşmacı olarak yer aldı.