Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Savaş Sonrası Borsada Son Durum Ne Olacak?

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, İsrail ile Filistin arasındaki savaşın borsayı nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Kolçak, piyasaların nasıl açılacağı ve borsanın durumu hakkında yorumlarda bulundu. Ayrıca altın ve diğer yatırım araçlarının da savaştan etkileneceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 09.10.2023 20:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Savaş Sonrası Borsada Son Durum Ne Olacak?

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak Savaşı Değerlendirdi

İsrail ile Filistin arasındaki savaşın borsayı nasıl etkileyeceği konusunu değerlendiren Kolçak, yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Yeni yeni gelişmelerle başladık. Hafta nasıl başlayacak? Bu hafta baya sıkıntılı bir hafta. Dün başlayan savaş büyüyecek mi nereye gidecek? Bunu anlamaya çalışacağız. Ama Cumartesi hiç beklemediğimiz şekilde İsrail'e saldırı düzenledi Hamas. Sebebi bilinmiyor. Ve bu hiç kimsenin tahmin etmediği bir durumdu. Beklenmeyen şekilde Cumartesi günü hamle geldi. Yarın piyasalar açılacak. Peki piyasalar nasıl açılacak? Bu sadece bizi değil dünyayı ilgilendiriyor. Belki dağılacak oradan İran var. İş büyürse. Gerginiz. Normalde bu hafta Amerika enflasyonunu konuşacaktık. Geçen hafta gelen Amerika verileri güçlü geldi. Bu hafta da enflasyonun daha güçlü gelme ihtimali yüksekti. Bu onları ikinci plana iletti. Amerika'da benzine hemen zam geldi 40 cent. Ukrayna Rusya Savaşı büyümedi diğer ülkelere sıçramadı sadece iki ülke arasında kaldı. Ama burada İran var Suriye var. İlk etapta İran'ın adı geçiyor, İran'ın desteklediği gibi bilgiler var. Büyürse tam sınırımızda büyüyecek. Amerika daha fazla faiz artışı yapsa piyasalar çökecek. Şimdi savaş çıktı her şey olabilir. İlk açılış dediğimiz Pazartesi günü ilk tepki sağlıklı olmayabilir. Biz şuna bakacağız: Bizim borsamız Cuma güzel kapattı. Şu an hiçbir sorun görünmüyor teknik anlamda da. 8400'ün üzerinde kaldığı sürece hiçbir sıkıntı yok. Biraz izleyip görmek lazım. Borsa 8400 üzeri kapandığı sürece sıkıntı yok. Ama gün içinde aşağı düşüşler olabilir. Eğer 8400'den düşerse kritik seviye 8 bin. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe ve Cumaya kadar nefes almak yok. Diken üstündeyiz. Ben şu an izleme taraftarıyım. Hafta boyunca inişler çıkışlar olacak. 7960 orta vade için önemli. Ama 7960'ı kırarsak 7 binlere düşme ihtimali var. 7 bine düşerse oradan mala gireriz. ALTIN NE OLUR? Altın için şunu söyleyemem. Şimdi altındaki toparlanmanın sebebi ABD tahvillerindeki yavaşlama ve dolar endeksindeki düşüş. Savaş büyürse, sıkıntı büyürse ons 1900 dolarların üzerine çıksın ki orada nefes alacağımuız bölge olur. Biraz yukarı gidip aşağı gelebilir. Hafta içinde izleyeceğiz. Şu seviyeden fırlayacak diyemem ama savaşın nereye gideceğini gösterecek. Amerika'da enflasyon yükselirse o altını baskılayabilir. Ama gölgede kaldı ABD enfalsyonu. Bu savaş Fed'den rol çaldı. Dolayısıyla piyasaların birinci etkisi bu olay. Savaş büyüyecek mi büyümeyecek mi? Altın gümüş, borsalar, her şeyi etkileyecek bu savaş. Gram altına bakalım. Gram altın 1600'lerde bir destek buldu. Ufak bir toparlandı. Ons toparlandı. Dolar da yukarı çıkınca çıktı. 1635 liranın üzerine atarsa kendini gram zaten yükselecek. Bunu biliyoruz. Ons altında rekorların görülmesi ile gram altında yeni rekorlar gelecek.'

Finans7.com | Ankara

Yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 hisse borsa yatırım tavsiyesi vermez.