Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı: Pul Biber İhracatı Artıyor

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, pul biber ihracatındaki artışın Şanlıurfa için sevindirici olduğunu belirtti. Pul biberin birçok ülkenin yemeklerini lezzetlendirdiğini ve bu tadın vazgeçilmez hale geldiğini ifade eden Kızıldemir, yeni pazarlara ulaşılmasıyla birlikte ihracat rakamlarının daha da yükseleceğine inanıyor.

Yayın Tarihi: 09.07.2023 15:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı: Pul Biber İhracatı Artıyor

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, pul biber ihracatındaki artışın Şanlıurfa için sevindirici olduğunu belirtti.

Türkiye'de üretilen ve Şanlıurfa'da isot olarak bilinen pul biberin ihracatının her yıl artmasının ülke ve kent için önemli olduğunu vurgulayan Kızıldemir, pul biberin birçok ülkenin yemeklerini lezzetlendirdiğini ve bu tadın vazgeçilmez hale geldiğini ifade etti.

Ayrıca, yeni pazarlara ulaşılmasıyla birlikte ihracat rakamlarının daha da yükseleceğine inandığını söyledi. Kızıldemir, yaşanan deprem ve sel felaketlerine rağmen çiftçilerin üretimi sürdürdüğünü ve tarlalarını işlemeye devam ettiğini aktardı.

Bu yıl biber ekim alanlarının bir önceki yıla göre arttığını ve çiftçilerin tarlalarıyla biber tohumlarını buluşturduğunu belirten Kızıldemir, yeni mahsul biberlerin toplanmaya başlamasıyla birlikte isot üretiminde artış yaşanacağını ve ihracat miktarlarının daha da artacağını ifade etti.

Ayrıca, biber ekimi yapan çiftçilerin desteklenmesiyle ihracat miktarının daha da yükseleceğine olan inancını dile getirdi.