Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şanlıurfa'da Çocuğa Cinsel Taciz İddialarına Suç Duyurusu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, çocuğa cinsel taciz iddialarını kınadı ve suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Yayın Tarihi: 05.08.2024 17:17
Güncelleme Tarihi: 05.08.2024 17:17

Şanlıurfa'da Çocuğa Cinsel Taciz İddialarına Suç Duyurusu

Şanlıurfa'da Taciz İddialarına Cevap

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, basında yer alan ve asılsız olduğu belirlenen "çocuğa cinsel taciz" iddiaları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Vali Şıldak, makamında düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili kurumların savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Suç Duyurusu ve Toplumsal Duyarlılık

Vali Şıldak, bu tür haberlerin yanlışlığına dikkat çekerek, "İlimizin imajını kötüleştirecek olaylarda duyarlılık bekliyoruz" dedi. Ayrıca, bu tarz asılsız iddiaların toplumu galeyana getirebileceğinin altını çizdi. "Dünkü vakayı kınıyorum. Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunuldu" diyen Vali, İletişim Başkanlığı aracılığıyla da yanlış bilgilere karşı sürecin başlatıldığını vurguladı.

Adaletin Takibi ve Hassasiyet

Şıldak, "Bu tür asılsız iddialar insanlarımızın onurunu zedelerken, Şanlıurfa'nın toplumsal dokusuna da zarar vermekte. Biz bunları habercilik olarak görmüyoruz, adalet önüne çıkarmak temel görevimiz" ifadelerine yer verdi.

Son olarak, kentteki diğer asayiş olaylarıyla ilgili de gazetecilere bilgi veren Vali Şıldak, halkın güvenliği için gereken adımları atacaklarını belirtti.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın...

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, makamında düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan "çocuğa cinsel taciz" yönündeki iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Toplantıda, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Erdem Bildirici (sağda) de yer aldı.