Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sanat Dünyasından İsrail ve Hamas Çatışmalarına Tepkiler

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken sanat dünyasından ünlü isimler hastane saldırısına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Oyuncu Sinan Albayrak'ın sözleri ise tartışma yarattı.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 18:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sanat Dünyasından İsrail ve Hamas Çatışmalarına Tepkiler

İsrail ile Hamas Arasındaki Çatışmalar

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken sanat dünyasından ünlü isimler hastane saldırısına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Oyuncu Sinan Albayrak'ın sözleri ise tartışma yarattı: 'Bağdat caddesinde neden insanlar yok, Nişantaşı'nda neden kimse yok? Neden kimse yürümüyor? Neden hep Fatih'te, Sultanahmet'te bilmem ne, bizim o sakallı, cübbeli tayfa abilerimiz... Hani o birçoğumuzun kınadığı o insanlar... Onlar sadece savunan insanlar, neden? Benim şıkşıkıdım giyinen, o takım elbise giyen, şık şık yürüyen insanım nerede? Neredesiniz?'

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail, 11 gündür Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Havadan ve denizden abluka altına aldığı Gazze'de her 5 dakikada bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bilinirken İsrail, katliamını sürdüreceğini korkunç bir saldırıyla tekrar gösterdi. Son gelen Gazze Sağlık Bakanlığı açıklaması vahşetin boyutunu gözler önüne serdi.

Sanat Dünyasından Tepkiler

Sanat dünyasından ünlü isimler, İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırısına X ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. Sinema oyuncusu olan Sinan Albayrak da İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık dışı saldırıya karşı sessiz kalmadı. İsrail'in dün Filistin halkı için düzenlediği hastane saldırısından sonra birçok masum sivilin ölmesine sesiz kalmayan Albayrak, sosyal medya hesabından açtığı yayınla takipçilerine seslendi. 'BU BİZİM MESELEMİZ' Instagram hesabından çektiği yayınla Gazze halkının yaşadığı soykırımı duyurmaya çalışan Albayrak, 'Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz.' ifadelerini kullandı. 'BENİM ŞIK GİYİNEN YÜRÜYEN İNSANIM NEREDESİNİZ' İnsanlara sesini duyurmaya çalışan Albayrak, '1 mesaj atın, 1 video koyun Bağdat caddesinde neden insanlar yok? Nişantaşında neden kimse yürümüyor? Neden hep Fatih'te, Sultanahmet'te bizim sakallı, cübbeli abilerimiz hani bi çoğumuzun kınadığı o insanlar neden savunuyor sadece. Ya neden benim şık şık giyinen, yürüyen insanımız neredesiniz? Organize olun! Bir İsrail'in kapısını çalın. Gözünün içine bakın. Utanç var mı? Biraz olsun üzüntü var mı, bi görün bir bakın? Neyi bekliyoruz? Ayağa kalkın!' sözleri ile Filistin halkının yanında oldu.