Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsung, Mobil Oyunlara Odaklanan Bulut Oyun Servisini Duyurabilir

Samsung, mobil oyunlara odaklanan yeni bir bulut oyun servisi tanıtacak. Hizmetin beta sürümü, Samsung Geliştirici Konferansı 2023 etkinliği sırasında duyurulacak. Servis, Galaxy telefonları ve tabletlerine önceden yüklenmiş olan Game Launcher uygulaması içinden erişilebilir olacak. Samsung'un bu hizmeti mobil oyun meraklılarına yönelik olarak tasarlandı ve ücretsiz olarak sunulacak. İlk etapta yedi oyun bulunacak ve reklam destekli olacak. Duyuru, 5 Ekim'de düzenlenecek olan Geliştirici Konferansı'nda yapılacak.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 12:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Samsung, Mobil Oyunlara Odaklanan Bulut Oyun Servisini Duyurabilir

Samsung, bulut oyun akışı konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Şirket, Amazon Luna, Microsoft Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now gibi rakiplerinden farklı bir yaklaşım benimseyerek, mobil oyunlara odaklanan yeni bir bulut oyun servisini tanıtacağı iddia edildi. SamMobile sitesinin haberine göre Samsung, hizmetin beta sürümünü bu hafta düzenlenecek olan Samsung Geliştirici Konferansı 2023 etkinliği sırasında duyuracak. Servis, Galaxy telefonları ve tabletlerine önceden yüklenmiş olan Game Launcher uygulaması içinden erişilebilir olacak. Diğer bulut oyun akış hizmetlerinin aksine, Samsung'un bu hizmeti mobil oyun meraklılarına yönelik olarak tasarladığı belirtiliyor. Nvidia GeForce Now, Amazon Luna ve Xbox Cloud Gaming platformları bilgisayar üzerinden de kullanılabiliyor.

Samsung'ın Hizmeti Bedava Olacak

İddialarda yer alan bilgiye göre, Samsung'un bulut oyun akış hizmetinde bulunacak yapımlar arasında ilk etapta, Playrix ve Snow Print Studios gibi oyun geliştiricilerinden alınmış yedi oyun bulunacak. Ayrıca Güney Koreli firmanın, Game Launcher'ı abonelik tabanlı bir hizmet olarak sunmak yerine, tamamen ücretsiz ve reklam destekli bir hizmet olarak sunmayı seçtiği bildiriliyor. Bu bir nevi Samsung TV Plus adlı ücretsiz video akış hizmetinin oyun dünyasına uyarlanmış bir versiyonu gibi çalışacak. Gelen bilgilere göre Samsung, servisi 5 Ekim'de düzenleyeceği geleneksel Geliştirici Konferansı etkinliğinde duyuracak. Ayrıca bu hafta şirketin gerçekleştireceği tek etkinlik olmayacak. 4 Ekim'de Galaxy S23'ün daha uygun fiyatlı bir versiyonu olan Galaxy S23 FE'nin piyasaya sürülmesi bekleniyor.