Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsung, iPhone 15 Serisi İçin OLED Ekran Üretimine Başladı

Samsung, iPhone 15 serisi için OLED ekran üretimine başladı. LG Display ve BOE'nin de OLED ekran tedarik süreci devam ediyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri daha ince çerçevelere sahip olacak ancak bu durum üretimde zorluklar yaratıyor. iPhone 15 serisi için tedarik sorunları yaşanabilir.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 12:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Samsung, iPhone 15 Serisi İçin OLED Ekran Üretimine Başladı

Apple ile Samsung, akıllı telefon pazarında ezeli rakip olsa da esasında diğer yandan birbirlerinin en önemli müşterileri arasında yer alıyor.

Apple, uzunca bir süredir iPhone ve diğer ürünlerinin ekranları için Samsung’un üretim bantlarını kullanıyor. Bu durum iPhone 15 serisinde de devam edecek. Aktarılanlara göre Samsung, halihazırda yaklaşan yeni iPhone’lar için OLED ekran üretimine de başlamış durumda.

Samsung Display, rakipleri LG Display ve BOE'nin önünde 1 Ağustos'ta iPhone 15 serisinin OLED ekranlarının üretimine başladı. LG Display, daha küçük olan iPhone 15 Pro için şartlı onay aldı ve iPhone 15 Pro Max için resmi onayın bir ya da iki ay içinde alınması bekleniyor. BOE ise Apple'dan hala koşullu onay bekliyor.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro modellerine göre daha ince çerçevelere sahip olacak ve çerçeve boyutundaki bu azalma üretimde zorluklar yaratıyor. LG Display ve BOE, uygulamada aksaklıklar yaşadığı ve Dynamic Island için kesikler eklemede zorlandığı söyleniyor. BOE’nin ilk sevkiyatları Samsung’a kaptırdığı da belirtiliyor.

iPhone 15 Pro Max üretimi istenen seviyede değil. LG Display zamanında seri üretim onayı alamamış olsa da, LG'nin kayıplarının sınırlı olabileceği öne sürülüyor. iPhone 15 serisi için görüntü sensörleri ağırlıklı olarak Sony tarafından tedarik edilirken, Pro Max modelindeki Periscope lensi için katlanmış zoom bileşenleri LG Innotek'ten geliyor. Ancak her iki bileşenin üretim veriminin beklentilerin altında kaldığı söyleniyor.

Apple'ın bu yılki iPhone Pro modellerinin tedarikini sağlamak için öncelikli olarak 6.1 inçlik Pro modelini ürettiği belirtiliyor. Böylece, tedarik sorunlarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Rapor, Apple'ın Eylül ayında tüm iPhone 15 modellerini piyasaya süreceğini doğruluyor ancak, lansmanın hemen ardından, başlangıçta sınırlı sayıda iPhone 15 Pro Max cihazının satışa sunulabileceği tahmin ediliyor.