Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsung, Google ve Qualcomm ile Birlikte Yeni Bir XR Başlığı Geliştiriyor

Samsung, Google ve Qualcomm, yeni bir üst düzey genişletilmiş gerçeklik (XR) başlığı üzerinde çalışıyor. Başlık, ultra yüksek piksel yoğunluğuna sahip ekranlar ve koku desteği ile donatılacak. Qualcomm XR işlemci ve Google ile geliştirilen özel bir işletim sistemi kullanılacak.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 13:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Samsung, Google ve Qualcomm ile Birlikte Yeni Bir XR Başlığı Geliştiriyor

Samsung, Google ve Qualcomm ile Birlikte Yeni Bir XR Başlığı Geliştiriyor

Samsung, Google ve Qualcomm, yeni bir üst düzey genişletilmiş gerçeklik (XR) başlığı üzerinde çalışıyor. Ağustos ayında sızdırılan prototip görüntülerinde RGB kameralar ve derinlik sensörü ortaya çıkmıştı. Yeni bir söylentiye göre, bu başlık kullanıcıların sanal ortamları ve nesneleri koklamasını sağlayacak. Samsung XR'ın koku desteği, XR deneyimini farklılaştırabilir.

Samsung XR başlığı, ultra yüksek 3.000 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranlarla donatılacak. Ayrıca Apple'ın Vision Pro modelinde olduğu gibi el takibini destekleyeceği söyleniyor. Sızıntı yapan kişi, XR başlığının koku desteğine de sahip olacağını iddia ediyor.

Cihazın gerçek ortamdaki kokuları tespit edip edemeyeceği veya yapay kokular üretmek için gelişmiş sentez teknolojisine sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Eğer yapay kokular üretebilecekse, bu büyük bir atılım olacak çünkü şu anda hiçbir büyük tüketici elektroniği şirketi, VR veya AR başlıklarına başarılı bir şekilde çalışan koku kopyalama özelliği ekleyememiştir.

Özellikler ve İşletim Sistemi

Başlığın, önceki söylentilere göre Samsung'un Exynos 2200 çipini kullanacağı düşünülse de, Qualcomm XR işlemci üzerinde çalışması bekleniyor. Ayrıca Google ile birlikte geliştirilen özel bir işletim sistemi kullanılacağı söyleniyor. Yeni XR başlığın Samsung'un LSI Teknoloji Günü'nde tanıtılacağı da belirtiliyor. Bu etkinlik 5 Ekim'de San Jose'de düzenlenecek ve şirket, yapay zeka, 5G ve makine görüşü gibi geleceğin teknolojilerini tartışacak.