Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şam'da Seyyide Zeynep Türbesi ve Cami Civarında Patlama Meydana Geldi

Suriye’nin başkenti Şam’da, her yıl Muharrem ayında binlerce Şii ve Alevi müslümanları ağırlayan Seyyide Zeynep Türbesi ve Cami civarında patlama meydana geldi. Patlamanın taksiye yerleştirilen bomba düzeneğinin neden olduğu açıklandı. Patlama sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi. Suriye’nin başkenti Şam’da bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Sayyidah Zaynab’ta patlama meydana geldi. Araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Sayyidah Zaynab’ta iki gün önce Şii Müslümanların için yas dönemi münasebetiyle akın ettiği türbenin dışında bir patlama daha meydan gelmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

Yayın Tarihi: 27.07.2023 20:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Şam'da Seyyide Zeynep Türbesi ve Cami Civarında Patlama Meydana Geldi

Suriye’nin başkenti Şam’da, her yıl Muharrem ayında binlerce Şii ve Alevi müslümanları ağırlayan Seyyide Zeynep Türbesi ve Cami civarında patlama meydana geldi.

Patlamanın taksiye yerleştirilen bomba düzeneğinin neden olduğu açıklandı. Patlama sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 71 yakınının Kerbela’da katledilmesinin 1343. yıldönümü nedeniyle binlerce kişi, Kerbela’dan sağ kurtulan Hz. Hüseyin’in kardeşi Hz. Zeynep’in kabrini ziyaret etmek için Muharrem ayında Şam’a gidiyor.

Suriye’nin başkenti Şam’da bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Sayyidah Zaynab’ta patlama meydana geldi. Araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sivil savunma ekibi sevk edildi.

Sayyidah Zaynab’ta iki gün önce Şii Müslümanların için yas dönemi münasebetiyle akın ettiği türbenin dışında bir patlama daha meydan gelmiş, 2 kişi yaralanmıştı.