Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Salda Gölü'nde Tahribat İddialarına Resmî Cevap

Burdur Valiliği, Salda Gölü sahilindeki tahribat iddialarını yanıtladı, yabancı uyruklu kişi hakkında cezai işlem yapıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:39
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:39

Salda Gölü'nde Tahribat İddialarına Resmî Cevap

Burdur Valiliğinden Salda Gölü Açıklaması

Burdur Valiliği, Salda Gölü sahilinin kepçe ile tahrip edildiği yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Olayın Detayları

Valilikten yapılan açıklamada, Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nün sahiline bir yabancı uyruklu kişinin araçla girmiş olduğu ve bu kişinin 21 Nisan tarihinde bölgeye girdiği belirtildi. Bu şahsın, yasak olan bölgeye girmesi nedeni ile Kabahatler Kanunu'na muhalefetten toplamda 2 bin 52 lira idari yaptırım kararı uygulandığı bildirildi.

Sosyal Medyada Tepkiler

Sosyal medya platformlarında, Salda Gölü sahilinde görülen araç lastiği izleri ile birlikte "Salda Gölü'ne tekrar kepçe sokulmuş. Bravo, doğa katliamında ısrarcıyız" gibi eleştiriler paylaşıldı. Bu tepkiler üzerine Valilik, durumu kamuoyuna aktarma gereği duydu.

Yetkililerin Müdahalesi

Valilikten yapılan açıklamada, bölgeyi tanımayan A.K. isimli yabancı uyruklu kişinin, Doğanbaba köyü ile Kayadibi Mahallesi arasında aracını sürerken çamura saplandığı ve bu nedenle jandarma ekiplerinden yardım istediği kaydedildi. Aracının çekilmesi sırasında söz konusu şahsa yasak bölgeye girmesi dolayısıyla cezai işlem uygulandığı vurgulandı.