Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Salçalıkta Fiyat Değişti

Mutfakların vazgeçilmez temel ihtiyacı olan salçalık domates fiyatları, içine girdiğimiz bu haftanın ortasında fiyatı değişti. Geçtiğimiz haftalarda acele edenler yarı yarıya zarar etti. Kırıkkale ve iç Anadolu bölgesinde kış hazırlığı olarak yoğun bir şekilde her sezon hazırlanan salça yapımı devam ediyor. Mevsim sonu yaklaşırken hızlanan salça yapımı, mutfakların vazgeçilmezi olarak Kırıkkale’de hemen hemen her hanede olmasa da kentin yarısına yakını tarafından tercih ediliyor. Doğal oluşunun yanı sıra ekonomik oluşu nedeniyle de Kırıkkale’de her yaz yapılan Salçanın temel maddesi olan domatesin, sezon sonuna girdiğimiz bu günlerde fiyatı yeniden değişti. Geçtiğimiz aylarda salçalık domates fiyatları 7.5 ile 8 TL arasında alıcı buluyordu. Geçtiğimiz hafta sonu kilo fiyatı 5 TL’ye kadar düşen salçalık domatesin fiyatı her hafta değişti ve şu günlerde bir kez daha düştü. Üç defa fiyatı güncellenen salçalık domates, 4 TL’ye kadar indi. Salçalık domatesteki bu fiyat inişi salçalık yapmak

Yayın Tarihi: 16.09.2023 00:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Salçalıkta Fiyat Değişti

Mutfakların Vazgeçilmez Temel İhtiyacı: Salçalık

Domates fiyatları, içine girdiğimiz bu haftanın ortasında fiyatı değişti. Geçtiğimiz haftalarda acele edenler yarı yarıya zarar etti.

Kırıkkale ve İç Anadolu Bölgesinde Salça Yapımı

Kırıkkale ve iç Anadolu bölgesinde kış hazırlığı olarak yoğun bir şekilde her sezon hazırlanan salça yapımı devam ediyor. Mevsim sonu yaklaşırken hızlanan salça yapımı, mutfakların vazgeçilmezi olarak Kırıkkale’de tercih ediliyor.

Fiyat Değişikliği

Geçtiğimiz aylarda salçalık domates fiyatları 7.5 ile 8 TL arasında alıcı buluyordu. Geçtiğimiz hafta sonu kilo fiyatı 5 TL’ye kadar düşen salçalık domatesin fiyatı her hafta değişti ve şu günlerde bir kez daha düştü. Üç defa fiyatı güncellenen salçalık domates, 4 TL’ye kadar indi. Salçalık yapmak için acele edenleri üzdü.

Şu günlerde salça kaynatmaya yönelenler ise fiyatların düşmesinden dolayı memnuniyet yaşıyor.