Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Salatalık Dolması Tarifi

Salatalık dolması Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Salatalık dolması yapmak çok kolaydır. Salatalıkları yıkayıp uçlarını kesin. Daha sonra kaşıkla çekirdeklerinin içini boşaltarak çekirdeklerini çıkarın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı salatalıkların içine doldurun. Dolmayı tencereye koyup 2 bardak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp dolmalar iyice pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Salatalık dolması servise hazır!

Yayın Tarihi: 19.10.2023 14:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Salatalık Dolması Tarifi

Salatalık Dolması Tarifi

Salatalık dolması Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Ancak pek çok kişi bu tadı keşfetmemiş olabilir. Salatalık dolmanın sırrı malzemelerin uyumunda gizlidir. Salatalık dolması yapmak çok kolaydır.

Malzemeler:

  • 10 salatalık
  • 1 bardak pirinç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 bardak su

Salatalıkları yıkayıp uçlarını kesin. Daha sonra kaşıkla çekirdeklerinin içini boşaltarak çekirdeklerini çıkarın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı salatalıkların içine doldurun. Dolmayı tencereye koyup 2 bardak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp dolmalar iyice pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Salatalık dolması servise hazır! Bu lezzetli yemeği sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurtlu sosla da servis edebilirsiniz. Salatalık dolması yapılırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle salatalıkların çok büyük olmadığından emin olun. Ayrıca pirinci önceden kaynatmadan kullanmanız gerektiğini unutmayın. Dolma pişirirken tencerenin altını kısık ateşte tutun.