![Sakarya'da 6 Saatte 3 Hastaya Böbrek Nakli Gerçekleşti](https://cdn.gelenhaberler.com/uploads/1280x720/images/202502/sakarya-da-6-saatte-3-hastaya-bobrek-nakli-gerceklesti-1200-937500.jpg)
Sakarya'da 3 Hastaya Hayat Kurtaran Ameliyat
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile 3 hastaya böbrek nakli yapıldı. 6 saat süren ameliyat, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden deneyimli bir ekip tarafından gerçekleştirdi.
Başarılı Nakil Süreci
Ameliyat, Prof. Dr. Fatih Altıntoprak liderliğindeki bir ekip tarafından yapıldı. Ameliyat sonucunda 47 yaşındaki Mehmet Turgay Yıldırım Oğuz ve 29 yaşındaki İbrahim Bahçıvancı'ya kadavradan alınan böbrekler nakledilirken, 41 yaşındaki Kübra Siyer'e ise annesi Gülşen Özbay'ın böbreği verildi.
Doktorların Açıklamaları
Doç. Dr. Necattin Fırat yapılan organ nakilleri ile ilgili olarak, "Gayet güzel, başarılı bir süreç geçirdik. Yoğun ve yorucu bir deneyimdi ancak hastaların mutluluğunu görmek bütün yorgunluğumuza değdi," dedi.
Doç. Dr. Emrah Akın ise hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Bu süreçte fedakarlık gösteren herkesin emekleri sayesinde hastalarımıza şifa kaynağı olacağız," şeklinde konuştu.
Annesinin Bağışı Hayatını Kurtardı
Kübra Siyer, annesinin böbreğini vermesiyle ilgili olarak, "Annem benim için büyük bir şans ve ikinci bir hayat verdi. Aile olarak organ bağışı konusuna hassasiyet gösteriyoruz," dedi. Ayrıca, 7 yıldır diyaliz tedavisi gören İbrahim Bahçıvancı da organ naklinin kendisi için bir yaşam kaynağı olduğunu ifade etti.
Sakarya'da böbrek nakli bekleyen 3 hasta, 6 saatte gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.
Sakarya'da böbrek nakli bekleyen 3 hasta, 6 saatte gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.