Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlık Bakanlığı, Yenidoğan Çetesi Soruşturması Kapsamında Hastaneleri Kapattı

Ruhsatları iptal edilen özel hastaneler, Yenidoğan çetesi soruşturması nedeniyle kapatıldı.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 16:31
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 16:31

Sağlık Bakanlığı, Yenidoğan Çetesi Soruşturması Kapsamında Hastaneleri Kapattı

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Kritik Adım

"Yenidoğan çetesi" adıyla bilinen soruşturma çerçevesinde, ruhsatı iptal edilen özel hastanelerin hizmetlerine son verildi. Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda hastaların Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla sevkini gerçekleştirdi.

Ruhsatı İptal Edilen Hastaneler

İstanbul'daki 9 özel hastane, bebek acil hastalarının önceden belirlenen özel hastanelerdeki yenidoğan ünitelerine nakli sırasında ölümlerine neden olduğu ve haksız kazanç sağlandığı iddialarıyla ruhsatları iptal edilerek boşaltıldı.

Sevk İşlemleri Tamamlandı

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne yazı göndererek taburcu ve sevk süreçlerini başlattı. Sevk işlemleri şunları kapsadı:

  • Özel Silivri Kolan Hospital
  • Özel Güney Hastanesi
  • Özel Avcılar Hospital
  • Özel TRG Hospitalist Hastanesi
  • Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
  • Bağcılar Özel Şafak Hastanesi
  • Özel Bağcılar Medilife Hastanesi

Bu hastanelerin mühürlenmesi ve tabelalarının indirilmesinin ardından, hastalar Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi.

Yoğun Bakımdaki Hastaların Durumu

Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Özel Birinci Hastanesi'nde yoğun bakımda olan hastaların dışındaki hastaların sevk süreçleri tamamlandı. Nakil işlemi yapılamayan bazı hastaların tedavileri ise, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen uzman doktorların denetiminde belirtilen iki hastanede sürdürülecek.

Çalışanların Tepkisi

Hizmetlerine son verilen hastanelerin önünde bir araya gelen çalışanlar, suçluların cezalandırılmasını, ancak hastanelerin kapanmaması gerektiğini ifade ettiler.

Sonuç olarak, bu süreçle birlikte Sağlık Bakanlığı, sahte bir çeteye karşı kararlı bir tutum sergilerken, hastaneler de tedavi süreçlerini tamamladıktan sonra mühürlenecek.

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık...

Yenidoğan çetesi"ne ilişkin soruşturmada adı geçen ve ruhsatı iptal edilen hastanelerin, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla hastaların sevk edilmesinin ardından hizmetlerine son verildi. Özel Reyap İstanbul Hastanesi'nde yoğun bakımda olan hastalar dışındaki hastaların da sevki tamamlandı. Öte yandan, hizmetlerine son verilen Özel Reyap İstanbul Hastanesi önünde toplanan çalışanlar, suçluların cezalandırılması ancak hastanelerin kapanmaması çağrısında bulundu.