Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlık Bakanlığı Hastanelere Personel ve İşçi Alımında Hazırlıklara Başladı

Sağlık Bakanlığı hastanelere personel ve işçi alımında hazırlıklar başladı. Güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, klinik destek, hasta kayıt ve karşılama, sağlık personeli alımı yapılacak. Başvuruların Aralık ayında başlaması planlanıyor.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 17:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sağlık Bakanlığı Hastanelere Personel ve İşçi Alımında Hazırlıklara Başladı

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı Hastanelere Personel ve İşçi Alımında Hazırlıklar Başladı

Sağlık Bakanlığı 2023 yılı hastanelere personel ve işçi alımı için geçen gün açıklama geldi. Gelen açıklamadan sonra son dakika bilgisi daha geldi. Genç Eğitim Sendikası Genel Başkanı Aras Ali Altıntaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Altıntaş, Sağlık Bakanlığının atama çalışmasına başladığını söyledi. Altıntaş yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Sevgili dostlar; Sağlık Bakanlığının bir atama çalışması başlattığını öğrendik. Yakın tarihte talep toplamalar için illere yazı yollanacak. Konunun takipçisiyiz. Atama sayısı ve dağılım önemli, buna yönelik çaalışmalarımız elbette olacak. Son birkaç yıl olduğu gibi Aralık Mart aralığında ve bölünmüş bir sayıyla yapılmaması için de girişimlerimiz olacaktır'

Güvenlik Görevlisi, Temizlik Görevlisi, Klinik Destek, Hasta Kayıt ve Karşılama, Sağlık Personeli Alımı Yapılacak

Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığının hastanelere güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, klinik destek elemanı, hasta kayıt ve karşılama personeli, hemşire, ebe, ATT, şoför, teknisyen, tekniker gibi kadrolara alım yapılacak. İşçi kadrolarına KPSS puan şartı olmadan iŞKUR üzerinden kura ile, personel kadrolarına ise KPSS puanı ile mülakat olmadan atamalar yapılacak.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Hastanelere personel ve işçi alımı için çalışmalar dün başladı. İllere alım sayıları için yazı gönderilecek ve il sağlık müdürleri, personel ile işçi eksiklerini bildirecek. Bildirim sonrası Sağlık Bakanlığı personel dağılımını hazırlayıp ilana çıkacak. İlan için yapılan açıklamada Aras Ali Altıntaş, Aralık ayında olabileceğini söyledi.