Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sadakataşı ve Cansuyu Kurban Organizasyonu

Sadakataşı ve Cansuyu dernekleri, bu yıl gerçekleştirdikleri kurban organizasyonlarıyla dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattı. Sadakataşı derneği 21 bin hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, Cansuyu derneği ise 3 milyon aileye kurban eti dağıttı.

Yayın Tarihi: 04.07.2023 14:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Sadakataşı ve Cansuyu Kurban Organizasyonu

Sadakataşı Kurban Organizasyonu

Kurban faaliyetlerini bu yıl 'Kurban İyiliği Yaşatır' çağrısıyla dünyanın dört bir tarafında gerçekleştiren Sadakataşı bağışçılarından vekaletlerini almış olduğu 21 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdi. Sadakataşı ekipleri hayırseverlerin bağışlamış olduğu kurbanlıkların kesim ve dağıtımlarını Türkiye, Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Güney Asya, Kafkasya, Uzakdoğu, Endülüs ve Balkanlar'da yaparak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türkiye'de 32 bin kişiye kurban eti Yurtiçi kurban çalışmalarını deprem bölgeleri başta olmak üzere 15 ilde gerçekleştiren Sadakataşı 740 hissenin kesimini yaptı. Kurban ekipleri tarafından önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 32 bin kişiye kurban eti ulaştıran dernek ailelerin bayram sevinçlerine ortak oldu. Deprem bölgelerinde yaşayan 500 çocuğa dernek ekipleri tarafından bayramlık kıyafetler hediye edildi.

Cansuyu Kurban Organizasyonu

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2023 kurban organizasyonu kapsamında bağışçıların emanetlerini başta deprem bölgesi olmak üzere dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Artan kurbanlık fiyatlarına rağmen Cansuyu'na emanet edilen kurban sayısında yüzde 60'a yakın bir artış oldu. Cansuyu, geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Türkiye kurbanlarının deprem bölgesinde kesileceğini açıkladı ve kesilen kurbanları depremzede vatandaşlara dağıttı. 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırıldı. Türkiye kurbanları deprem bölgesinde dağıtıldı.