Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya'nın Ukrayna İşgalinde Görev Alan General Sergey Surovikin Ortaya Çıktı

Rusya'nın Ukrayna işgalinde görev alan General Sergey Surovikin'in tartışma yaratan yeni bir görüntüsü ortaya çıktı. Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'e yakınlığı ile bilinen Surovikin, geçen ay görevden alınmıştı. Rus basınında çıkan haberlere göre Surovikin'in ev hapsinde olduğu iddia edilmişti. Ancak Rus gazeteci Kseniya Sobçak tarafından paylaşılan fotoğraflar, Surovikin'in canlı ve sağlıklı olduğunu gösterdi.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 11:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya'nın Ukrayna İşgalinde Görev Alan General Sergey Surovikin Ortaya Çıktı

Rusya'nın Ukrayna İşgalinde Görev Alan General Sergey Surovikin Ortaya Çıktı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Kiev'in karşı saldırısı sürüyor. Rusların 1000 kilometrelik savunma hattında önemli bir kırılma sağlayan Ukrayna, ejderha dişlerini geçmeyi başardı. Ülkenin güneyinde yoğunlaşan kaos hattında sayısız mayın ve tuzak bulunuyor.

ISW tarafından paylaşılan son görüntülere göre Zaporijya'da önemli bir ilerleme kaydeden Ukrayna askerlerinin pozisyonlarını korumak için çalışmalar yürüttüğü aktarıldı.

'ARMAGEDDON'UN SONU: 622

Cephe hattındaki dehşet devam ederken tam 73 gündür kendisinden haber alınamayan ve Ağustos ayında kovulduğu ortaya çıkan Sergey Surovikin'in ilk görüntüleri geldi. 622 sayılı kararname ile görevden alınan Surovikin, Wagner'in hayatını kaybeden lideri Yevgeniy Prigojin'e yakınlığı ile biliniyordu.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

Surovikin 1995’te bir silahı yasa dışı satma suçundan yargılandı. Askeri mahkemeden ertelemeli bir yıllık hapis cezası çıktı. Bu hüküm daha sonra sicil kaydından silindi. 2002’de askeri akademiden mezun oldu. Kısa süre içinde Yekaterinburg kentindeki askeri birliğin komutanı oldu. İki yıl sonra ise adı başka bir skandala karıştı: Yakın bir iş arkadaşı, Surovikin’in ofisinde kendini vurdu. 2004’te, Rusya’nın Moskova karşıtı gerillalara karşı zorlandığı Çeçenistan’da bir askeri birliğe komutan olarak gönderildi. Emrindeki askerler kamuoyu önünde, kendisini sivillere karşı şiddet uygulatmakla suçladı. Görgü tanıkları, Surovikin’in kontrolündeki birliklerin “temizlik operasyonları” yürüttüğü bölgelerde sivillerin evlerine zorla girdiğini aktardı.

KİMYASAL SİLAH DETAYI

Suriye’de Surovikin’in yönettiği askerlere insan hakları ihlalleri suçlamaları yöneltildi. Bunlar arasında kimyasal silah kullanma ve hastaneleri bombalama da yer alıyor. 2020’de İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) hazırladığı bir raporda, 2019-2020'de İdlib'deki çatışmalarında yaşanan insan hakları ihlalleri nedeniyle yargılanabilecek üst düzey Rus ve Suriyeli askerlerin arasında anılıyordu.

Rus basınında yeni ortaya çıkan fotoğrafta Sergey Surovikin, beysbol şapkasıyla, büyük gözlüklerle ve tişörtle gezerken kameraya bakıyor. Eşi Anna olduğu düşünülen kızıl saçlı bir kadın da yanında yürüyor.