Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşmasını Sonlandırması ve Ukrayna'ya Yönelik İddialar

Rusya'nın Türkiye ve Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda Ukrayna ile imzalanan tahıl koridoru anlaşmasını sonlandırmasının ardından Rus istihbarat birimi FSB, Türkiye'den Rusya'ya tahıl taşımak için gelen bir araçta patlayıcı izleri tespit edildiğini açıkladı. Bahsi geçen aracın Ukrayna'ya patlayıcı taşımış olabileceği iddia edildi. Bu gelişme üzerine NATO-Ukrayna Konseyi, tahıl konusunu ele almak üzere toplanacak.

Yayın Tarihi: 24.07.2023 10:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşmasını Sonlandırması ve Ukrayna'ya Yönelik İddialar

Geçen Hafta Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşmasını Sonlandırması

Geçen hafta Rusya'nın Türkiye ve Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda Ukrayna ile imzalanan tahıl koridoru anlaşmasını sonlandırmasının ardından bugün Rus istihbarat birimi FSB'den yeni bir açıklama geldi. İngiliz haber ajansı Reuters'ın 'son dakika' ibaresiyle aktardığı açıklamada FSB, 'Türkiye'den Rusya'nın Rostov na Danu kentine tahıl taşımak için gelen araçta patlayıcı izleri tespit edildi' açıklamasını yaptı.

'Ukrayna'ya Patlayıcı Taşımış Olabilir' İddiası

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığı haberde bahsi geçen geminin Mayıs ayında Ukrayna'nın Kiliya kentindeki limanda demirli olduğu aktarılırken, bu geminin Ukrayna'ya patlayıcı taşımış olabileceği belirtildi.

NATO-Ukrayna Konseyi Tahıl Konusunda Toplanacak

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in dün konuştuğunu ve Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasından tek taraflı çekilmesini ele aldıklarını belirtti. Lungescu, Zelenskiy'in talebi üzerine Stoltenberg'in NATO-Ukrayna Konseyini 26 Temmuz Çarşamba günü büyükelçi seviyesinde toplayacağını açıkladı. Konseyin, Ukrayna'nın ürettiği tahılın Karadeniz'den dünya pazarlarına sevkiyatını ele alacağı bildirildi.