Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya'da Wagner Paralı Askerleri Krizi: Çatışmalar ve Düşürülen Uçaklar

Rusya'da Wagner paralı askerleri krizi devam ediyor. Moskova sokaklarında zırhlı araçlar ve askerlerin nöbet tuttuğu görüntülendi. Voronej'de Rus ordusu ile Wagner birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı ve Rus uçağı ile helikopteri düşürüldü.

Yayın Tarihi: 25.06.2023 19:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya'da Wagner Paralı Askerleri Krizi: Çatışmalar ve Düşürülen Uçaklar

Zırhlı Araçlar Sokaklarda

Rusya'da terörle mücadele önlemleri devreye girdi. Moskova sokaklarında askeri araçlar ve askerlerin nöbet tuttuğu görüntülendi.

Çatışmaların Yoğun Olduğu Voronej

Wagner daha sonra Moskova'ya 500 kilometre mesafedeki Voronej'i kontrol altına almak istedi. Şehrin girişinde Rus ordusu ile Wagner birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Düşürülen Uçak ve Helikopter

Voronej'de bir Rus uçağı ile helikopterinin düşürüldüğü ana ilişkin sosyal medyada görüntüler yayınlandı. Bir petrol deposunun vurulma anı kameralara yansıdı. Rus helikoterleri de M4 karayolunda hareket halindeki Wagner konvoyunu vurdu.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın Değerlendirmesi

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağar'a göre Wagner, Rus milliyetçisi Rus ordusunun kullanılmadığı veya kullanılmasının sakıncalı olduğu alanlarda Rus devleti adına kullanılan bir güç. Temel motivasyonu Rus devleti olan Wagner, Putin ile şahsi dostluğu olan Rus derin devletiyle de ciddi organik bağlarının olduğu bir yapıdır.