Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya, Wagner Savaşçılarının Kerç Köprüsüne Saldırı Planladığından Endişeleniyor

Rusya, Wagner savaşçılarının Kerç Köprüsü'ne saldırı planladığından endişe ediyor. Moskova, Wagner'in tekrar bir saldırı düzenleyebileceği korkusuyla yüksek alarmda olduğu öğrenildi. Rusya, köprüyü kullanan her aracı ve yolcuyu yoğun güvenlik kontrollerine tabi tutuyor. Wagner savaşçılarının Putin ile yaptıkları anlaşmadan cayarak saldırıya hazırlandığı iddia ediliyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 18:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya, Wagner Savaşçılarının Kerç Köprüsüne Saldırı Planladığından Endişeleniyor

Rusya'nın Endişesi

Kısa süreli isyanların ardından, Wagner'in savaşta deneyimli paralı askerlerden oluşan birimleri komşu Belarus'a sürgüne gönderildi, ancak Rusya Kırım Kerç Köprüsü'ne ikinci bir saldırı düzenleyebileceklerini düşünüyor. Moskova'nın, isyanların ardından Wagner'in tekrar bir saldırı planlayabileceği korkusuyla yüksek alarmda olduğu öğrenildi.

Yoğun Güvenlik Önlemleri

Rusya'dan on mil uzunluğundaki köprüyü kullanan her arabaya ve tüm yolculara yoğun güvenlik kontrolleri uygulandı. Yakındaki bir kamyon feribot hizmetinde de gecikmeler yaşandı. Bir rapora göre Rusya, paralı askerlerinin Putin tarafından rejimine karşı silahlı bir isyanın ardından baltalanmasının ardından hoşnutsuz Wagner savaşçıları tarafından düzenlenebileceği endişeleri arasında ölümcül yeni bir bombalı saldırıdan korkuyor.

Wagner Savaşçılarından Saldırı İddiası

Wagner savaşçılarının, Putin'in geçen ay silahlı isyanlarını durdurması karşılığında özel ordunun lideri Yevgeny Prigozhin ile yaptığı anlaşmadan cayabileceğini düşündükleri ve bir saldırıya hazırlanıyor olabilecekleri iddia edildi. Telegram kanalı InformNapalm, 'Açıkçası, Kırım'da sabotajcılar bekleniyor' ifadelerini kullandı.