Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya ve Ukrayna Savaşı Devam Ederken Nükleer Savaş Tehlikesi Artıyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, bir yandan yapılan açıklamaların ardından, nükleer savaş tehlikesine karşı da dünya alarma geçmiş durumda. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'lider diplomasisi' yürüterek uzamasına katkı sağladığı Tahıl Girişimi'nin terkardan uzaması için çaba harcarken, dünya Başkan Erdoğan'ın adeta eline bakar bir vaziyette. Tahıl Koridorunun tekrardan uzatılmasına yönelik olarak BM, Rusya ve Ukrayna yetkilileri ile temaslar sürüyor. Bu doğrultuda Ukrayna lideri Volodimir Zelenski Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelirken, Rusya Devlet Başkanı Putin'in de yakın zamanda davete icabet edeceği biliniyor. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkente yönelik iki adet silahlı insansız hava aracıyla (İHA) yapılan saldırı girişiminin engellendiğini bildirdi. Sobyanin, yaptığı yazılı açıklamada, iki adet silahlı İHA ile Moskova'ya saldırı girişiminde bulunulduğunu belirtti. İki İHA'nın da hava savunma sistemlerince vurularak düşürüldüğünü aktaran

Yayın Tarihi: 09.08.2023 07:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Rusya ve Ukrayna Savaşı Devam Ederken Nükleer Savaş Tehlikesi Artıyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, bir yandan yapılan açıklamaların ardından, nükleer savaş tehlikesine karşı da dünya alarma geçmiş durumda.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'lider diplomasisi' yürüterek uzamasına katkı sağladığı Tahıl Girişimi'nin terkardan uzaması için çaba harcarken, dünya Başkan Erdoğan'ın adeta eline bakar bir vaziyette. Tahıl Koridorunun tekrardan uzatılmasına yönelik olarak BM, Rusya ve Ukrayna yetkilileri ile temaslar sürüyor. Bu doğrultuda Ukrayna lideri Volodimir Zelenski Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelirken, Rusya Devlet Başkanı Putin'in de yakın zamanda davete icabet edeceği biliniyor.

İHA'LAR SAVAŞIN HER NOKTASINDA!

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkente yönelik iki adet silahlı insansız hava aracıyla (İHA) yapılan saldırı girişiminin engellendiğini bildirdi. Sobyanin, yaptığı yazılı açıklamada, iki adet silahlı İHA ile Moskova'ya saldırı girişiminde bulunulduğunu belirtti. İki İHA'nın da hava savunma sistemlerince vurularak düşürüldüğünü aktaran Sobyanin, bu hava araçlarından birinin Minsk otobanı, diğerinin ise Domodedovo bölgesinde imha edildiğini duyurdu.

YARALANAN OLMADI Sobyanin, ilk belirlemelere göre düşen İHA parçaları nedeniyle yaralanan bulunmadığını ve yetkililerin olay yerlerinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Rus yetkililer, Ukrayna'nın Moskova'ya 24, 28, 30 Temmuz, 1 ve 6 Ağustos'ta da İHA ile saldırılar düzenlediğini, ölü veya yaralı bulunmadığını bildirmişti.

A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN